Federaţia Somelierilor din România are un nou preşedinte

Federaţia Somelierilor din România are un nou preşedinte
person Horeca
access_time_filled

Consiliul Federal Executiv al Federației Somelierilor din România a desemnat un nou președinte în persoana domnului Laurențiu Achim Avram. Această schimbare a survenit ca urmare a lipsei disponibilității președintelui anterior de a mai ocupa această funcție.

Achim
De la înființarea Federației Somelierilor din România Laurențiu Achim a ocupat funcția de vicepreședinte, implicându-se activ în toate evenimentele organizate de FSR.
Laurențiu Achim este un somelier care s-a dezvoltat profesional pe căi informale. Autodidact și neconvențional, cum îl consideră oamenii din piața horeca, Achim a participat în România la lansarea și desfășurarea a numeroase proiecte din industria ospitalității. A fost unul din primii organizatori de concursuri de barmani, somelieri și barista din țara noastră precum: Flair Crash (Marriott), WineMaster și Barista (Barfest). A înființat prima asociație interprofesională din România, Asociația Barmanilor și Somelierilor Români.
Noul președinte și-a început cariera profesională în 1992 ca barman la bordul vasului de croazieră Horizon al Celebrity Cruises, specializându-se în bartending și mixologie.  Urmând calea firească a meseriei de somelier, a participat la seminariile organizate „on board”. În 1993 a profesat meseria de somelier pe vasul de croazieră, celebru la acea vreme, SS Norway (La France) al companiei NCL. În 1994 Laurențiu Achim a urmat cursurile de formator pentru industria ospitalității ale Accor Academy, fiind Bar Manager și Somelier al Hotelului Sofitel București.
Detalii despre cariera și evoluția profesională a lui Laurențiu Achim sunt disponibile pe site-ul Federației Somelierilor din România www. fsdr.ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302