Asocieri perfecte între bere şi mâncare pentru vara 2011

Asocieri perfecte între bere şi mâncare pentru vara 2011
person Horeca
access_time_filled

Asocierea berii cu mâncarea servită la o masă nu este deloc o operațiune ușoară. Cu toții știm că o bere merge bine cu o gustare simplă și că este o băutură minunată după un grătar, însă nenumăratele tipuri de bere se potrivesc cu multe feluri de mâncare, combinații de cele mai multe ori neștiute nici de consumatori nici de angajații unui restaurant. Vă prezentăm câteva asocieri neobișnuite ale berii cu mâncarea, asocieri care ar trebui să mai animeze veșnicele combinații dintre mâncare și bere. 

mancarebereHomari cu bere nefiltrată
Nu contează dacă homarul este servit simplu sau asezonat în stil thailandez, în ambele cazuri se realizează o combinație perfectă cu berea de grâu.
Pateuri din jambon și pătrunjel cu bere amară
Șunca rece și berea amară reprezintă o combinație deja clasică, însă acest lucru nu oferă doar poftă de mâncare clienților ci este și o modalitate extraordinară de a utiliza rămășițele de șuncă rămase în restaurantul dumneavoastră. Trebuie doar să tăiați aproximativ 140 g de șuncă, de preferat afumată, și să o mărunțiti printr-un procesor de alimente. Adăugați unt nesărat și câteva linguri de apă, amestecați până se omogenizează apoi condimentați cu 1- 2 linguri de muștar și împăturiți totul printr-un pateu.
Kebab și bere lager
Ce altceva ai bea după un kebab? Faceți-vă singuri kebabul, cu carne pe grătar, pâine caldă, salată verde, ceapă, humus și stoarceți bine o lămâie deasupra și beți apoi o bere Pils sau Kolsch.
caesarSalata Caesar cu pui cu bere blondă sau brună
Sosul cremos și picant face mult mai atractivă această salată, care se asociază foarte bine cu o bere blondă sau cu o bere lager.
Creveți sau mâncare de praz cu bere de grâu
Plăcintă cu brânză cu bere de cireșe
O combinație fantastică atâta timp cât asezonați plăcinta cu fructe de pădure similare cu acelea din bere. Cel mai bun lucru la potrivirile între mâncare și bere este că puteți reflecta aromele în farfurie. Acest lucru nu este valabil și la vin unde mâncarea tinde să-și berefructatapiardă aromele care se aseamănă cu cele din vin.
Tartă de fructe cu bere de căpșuni
Jeleuri din bere de fructe
Din berile cu fructe se realizează jeleuri perfecte pentru deserturile de vară.

 

Sursa: www.matchingfoodandwine.com.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302