Clasamentul celor mai bine vândute băuturi spirtoase din lume

Clasamentul celor mai bine vândute băuturi spirtoase din lume
person Horeca
access_time_filled

Euromonitor International a publicat recent clasamentul pe 2011 a celor mai bine vândute băuturi spirtoase din lume: „Drinks International Millionaires Club 2011„. Acesta cuprinde nu mai puțin de 172 de branduri internaționale și locale și este realizat în colaborare cu Drinks International. În clasament sunt incluse băuturile spirtoase cu vânzări de peste 1 milion de lăzi (fiecare ladă a câte 9 litri).
drinkyCercetările recente arată o creștere spectaculoasă a vânzărilor de băuturi spirtoase în 2010 dar și întărirea brandurilor internaționale datorită răspândirii lor geografice extrem de largi dar și focusării lor pe piețele emergente.

Brandul Jinro conduce detașat clasamentul celor mai bine vândute băuturi spirtoase, înregistrând aproape 65 de milioane de lăzi vândute în 2010, mai mult decât dublul celor vândute de Smirnoff Vodka, brand situat pe locul 2. Vodka Absolut, aflată în portofoliul companiei Pernod Ricard, se situează abia pe locul 16, fiind depășită la vânzări de brandurile companiei United Spirits.
De remarcat este că brandurile locale reprezintă peste 50% din top 10. Acest lucru demonstrează că marea majoritate a băuturilor spirtoase sunt consumate în țara producătoare, în special în piețele aflate în dezvoltare. Clasamentul « Drinks International Millionaires Club » este o listă anuală cu cele mai bine vândute băuturi spirtoase. Iată cum arată clasamentul din 2011:

toppp

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302