Austrian Airlines deschide un pop up café, în colaborare cu cafeneaua Beans & Dots

Austrian Airlines deschide un pop up café, în colaborare cu cafeneaua Beans & Dots
person Horeca
access_time_filled

Pentru a promova Viena pe piața românească, Austrian Airlines transformă o parte din spațiul Beans&Dots într-o cafenea tipic vieneză. Din 5 în 11 decembrie 2018, iubitorii cafelei au șansa să guste specialitățile austriece și să pășească în cultura cafelei vieneze, la Café Viena, la Beans&Dots.

în timp ce un barista austriac prepară rețete tradiționale de cafea, invitații pot încerca snacks-urile și produsele speciale de patiserie vieneză. Pe lângă toate acestea, la Café Viena, la Beans&Dots, vizitatorii pot participa la workshop-uri susținute de barista, învățând astfel cum să prepare cocktailuri din cafea. Multe alte surprize sunt pregătite celor care ajung la Café Viena în perioada 5-11 decembrie.

popupcafeaustrianairlines

Istoria cafelei vieneze

Viena și cafeaua au făcut istorie împreună începând cu inaugurarea primei cafenele din oraș, la finalul secolului al 17 lea. Compozitori precum Mozart, Beethoven și Josef Strauss, mai târziu scriitori și pictori precum Arthur Schnitzler, Gustav Klimt sau Egon Schiele se întâlneau acolo, dând cafenelei o semnificație cu totul aparte.

Atmosfera unică și rețetele speciale de cafea au ridicat cafeneaua la rang de instituție culturală, devenind din 2011 parte a patrimoniului cultural al UNESCO.

Cafeaua vieneză este preparată în diferite feluri și are o varietate deosebită de arome: Wiener Melange, Franziskaner, Einspänner, Maria Theresia sau Fiaker.

Pe lângă cafenelele tradiționalele, în ultimii ani, a apărut un nou val de cafenele moderne care au în meniu specialități vieneze. Această combinație naturală de tradiție și modernism creează o ambianță unică pe care o puteți savura doar în capitala Austriei.

Austrian Airlines este compania aeriană națională a Austriei, operând zboruri în peste 130 de destinații la nivel mondial, având Vienna International Airport ca hub. în România, Austrian Airlines oferă zboruri directe București-Viena, de până la cinci ori pe zi. Compania aeriană are curse și de pe aeroporturile din Sibiu și Iași, cu legătură directă către Viena, de cinci ori pe săptămână.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302