Barmaniada 2012 a desemnat cei mai rapizi 3 barmani din România

Barmaniada 2012 a desemnat cei mai rapizi 3 barmani din România
person Horeca
access_time_filled

Andrei Todosi a obținut titlul de cel mai rapid barman în cadrul primei etape a competiției naționale pentru barmani – Barmaniada 2012, și anume etapa de Speed Service. Concurenți din toată țara s-au întrecut în prepararea băuturilor contracronometru pentru titlul de cel mai rapid barman în cadrul concursului care s-a desfășurat pe 28 august,  în clubul Spice din București.

andreitodosi

Pentru această primă etapă a competiției Barmaniada, participanții s-au antrenat cu profesionalism, având de preparat  8 băuturi în cel mai scurt timp posibil. La barul de competiție au fost servite 2 beri și șase cocktailuri: 2 long drinks, un cocktail martini, un cocktail frozen, un iced tea și un cocktail multi liqueur. Însă, pe lângă rapiditatea barmanilor, juriul a mai punctat acuratețea tehnicii de lucru și corectitudinea rețetelor.

Câștigătorul titlului de cel mai rapid barman, în valoare de 400 €, a fost Andrei Todosi, deși timpul obținut de el a fost 1 minut și 29 de secunde. Mai rapid a fost Emanuel Magda, care s-a clasat pe locul al doilea, cu 1 minut și 25 de secunde, dar care a pierdut din punctaj la modul de preparare a băuturilor. Premiul câștigat de Emanuel este în valoare de 250 €. Câștigătorul locului al III-lea și al premiului în valoare de 150 € a fost Bogdan Tenciuc, care a reușit să servească cele 8 băuturi într-un minut si 33 de secunde.

emanuelmagda

„Vă mulțumesc în numele tuturor participanților, fiindcă în fiecare an ne oferiți ocazia să ne perfecționăm și să învățăm lucruri noi. Sunt mulțumit pentru că orele lungi de antrenament au dat roade și că am câștigat, dar cred că rezultatul a ținut într-o oarecare măsură și de noroc, deoarece cu toții am fost foarte bine pregătiți, punctajele fiind foarte apropiate. Așteptăm cu entuziasm următoarea etapă!”, a declarat Andrei Todosi, câștigătorul etapei de Speed Service de anul acesta.

Din juriu au făcut parte câștigătorii edițiilor anterioare ale competiției, dar și 3 barmani de renume internațional:
•  Tug Van Den Bergh, membru fondator al World Flair Association.
•   Sean Kennedy, barman profesionist din Danemarca
•   Jonas Andersen, barman profesionist din Danemarca, câștigător al locului al 3-lea la competiția din cadrul Jameson Bartenders Ball, unul dintre cele mai renumite evenimente internaționale, dedicat barmanilor.
•   Marjan Kukuneshoski (Make) – Barmanul Anului 2009
•  Sergiu Biriș – Barmanul Anului 2010.

speedservice3

Barmanii se pregătesc în continuare pentru următoarele 5 etape:
Bere ” Octombrie
Somelier ” Octombrie
Barista ” Noiembrie
Mixologie ” Noiembrie
Working flair & Exhibition ” Decembrie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302