Barmaniada 2012, la start

Barmaniada 2012, la start
person Horeca
access_time_filled

Cea de-a patra ediție a celei mai complexe competiții de bartending din România, Barmaniada debutează astăzi, 28 august, cu etapa de Speed Service. Cei mai rapizi barmani din toate colțurile țării se vor întrece astăzi, în Club Spice din București, în prepararea băuturilor contracronometru. Etapa de Speed constă în pregătirea și servirea rapidă, într-un interval de timp cât mai scurt, a șase cocktail-uri și două sticle de bere.

speed1

Motto-ul de anul acesta al competiției Barmaniada – „Demonstrează că ești profesionist” – îi invită și îi provoacă totodată pe barmanii participanți să-și etaleze talentul și îndemânarea în fața unui juriu de specialitate, cu reprezentanți de renume din bartending-ul românesc și internațional.
La cea de-a patra ediție a sa, Barmaniada este deja o competiție consacrată care, prin provocările pe care le oferă participanților, promovează meseria de barman la nivel național, motivându-i pe aceștia să se implice tot mai mult în ceea ce fac, să aibă rezultate de excepție și să se impună în domeniul în care activează.
Barmaniada 2012 se va desfășura pe parcursul a 6 etape:
•  Speed Service – 28 august
•  Bere – Octombrie
•  Somelier – Octombrie
•  Barista – Noiembrie
•  Mixologie – Noiembrie
•  Working flair & Exhibition ” Decembrie

bar12Premii
La Etapa de Speed Service, prima din cele 6 ale competiției, s-au înscris până la data de 23 august, 40 de candidați. Prima provocare va recompensa rapiditatea și profesionalismul barmanilor participanți cu următoarele premii: 400 € – locul I, 250 € – locul al II-lea, 150 € – locul al III-lea.
Barmanul care acumulează cele mai multe puncte pe parcursul tuturor probelor de concurs va fi desemnat, la finalul competiției, „Barmanul Anului 2012 în România”.
Barmanul Anului 2012 se va bucura de premiul cel mare, în valoare de 1000 € și, mai ales, de șansa de a reprezenta România la Jameson Bartenders Ball 2013, în Irlanda.
Jameson Bartenders Ball este un eveniment anual, organizat de Jameson, în Irlanda, care reunește aproximativ 200 de barmani profesioniști din peste 20 de țări, pentru a le oferi o experiență de neuitat. Programul activităților din cadrul evenimentului include vizite la distilerie, training-uri și degustări, o competiție de mixologie și, în final, o petrecere memorabilă.
Juriu
Și cea de-a patra ediție Barmaniada se va bucura de prezența unui juriu profesionist, format din barmani și traineri de renume. Anul acesta, juriul îi va avea ca invitați speciali și pe câștigătorii edițiilor anterioare ale competiției: Marjan Kukuneshoski (Make) – Barmanul Anului 2009, Sergiu Biriș – Barmanul Anului 2010 și Marian Porumb – Barmanul Anului 2011.

barmaniada1

Deoarece la Barmaniada vor participa concurenți din toată țara, organizatorii își doresc acoperire la nivel național. Prin urmare, anul acesta, competiția va beneficia și de transmisie în direct, realizată cu sprijinul www.evenimentelive.ro. Transmisia va fi live pe site-ul www.barmaniada.ro.
Despre Barmaniada
Barmaniada este cea mai complexă competiție anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului și să creeze o comunitate de barmani care să interacționeze și să facă schimb de experiență, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluție în meseria lor.Â
Barmaniada se află la cea de-a patra ediție. Deținătorii titlului de Barmanul Anului sunt: Marjan Kukuneshoski (Make) în 2009, Sergiu Biriș în 2010 și Marian Porumb în 2011.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302