Barmanul Anului 2011

Barmanul Anului 2011
person Horeca
access_time_filled

Cursa pentru câștigarea titlului de Barmanul Anului s-a încheiat în data de 13 decembrie, în cadrul festivității de premiere organizată la Tonka Soul Café. Barmanul Anului a fost desemnat Marian Porumb. Câștigătorul  este din Cluj și este prima competiție la care a participat. Depășește-ți limitele este provocarea pe care clujeanul a privit-o cu mare entuziasm și a știut că doar așa poate deveni cel mai bun în ceea ce face. Barmanul Anului a fost recompensat cu un premiu în valoare de 1000 € și o croazieră de 2 persoane pe Marea Mediterană oferită de Croaziere.net.
barman3
Tot în seara de 13 decembrie s-a desfășurat ultima și totodată una dintre cele mai spectaculoase etape ale Barmaniadei: Working Flair & Exhibition. Competiția a început cu un spectacol de flair susținut de cei mai buni barmani din România, acompaniat de un moment inedit de acrobație în aer ce a captat atenția publicului. Printre elementele cele mai importante punctate în cadrul competiției s-au numărat originalitatea, interactivitatea cu muzica, varietatea și dificultatea elementelor, iar cei 9 finaliști s-au întrecut în a impresiona juriul și publicul.
Barman1
Juriul a fost compus din Tug Van Der Berg (cofondator al World Flair Association), Costin Gache (vicepreședintele Asociației Barmanilor Profesioniști din România), Liviu Croitoru (unul dintre cei mai buni barmani de flair din România), Sergiu Biriș (Barmanul anului 2010) și Costin Târșoagă (unul dintre cei mai cunoscuți barmani profesioniști din România).

Surpriza serii a fost Alin Tudor, un tânăr din Buzău care practică flair-ul ca hobby și care a reușit să încânte publicul cu un număr amuzant și foarte bine realizat din punct de vedere tehnic, clasându-se pe primul loc. Locurile II și III au fost ocupate de către Alex Avîrvărei din Timișoara, respectiv Marian Porumb. Câștigătorii au fost recompensați  cu următoarele premii:  400 €, locul II – 250 € și locul III – 150 €, precum și  alte cadouri oferite de sponsorii Barmaniada.
barman2
Barmaniada 2011 își propune să creeze o comunitate de barmani care să interacționeze și să facă schimb de experiență, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluție și profesionalism în meseria lor. Barmaniada 2011 a avut 6 etape și s-a bucurat de prezența unor invitați de renume internațional.Â

Sir Angus Winchester, barman al Casei Regale din Anglia, Tasos Delichristos, membru al juriului World Barista Championship și Nikolis Thanasis, barista profesionist din Grecia, Umberto Lucio Amore, maestru sommelier din Italia și Tug Von Der Burgh, membru fondator al World Flair Association au fost invitați de onoare și președinți ai juriului. Aceștia nu numai că au jurizat competițiile, dar au și susținut pregătirea concurenților prin traininguri și workshopuri, inspirându-i să își depășească limitele.

Â

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302