Bilanţul competiţiilor mondiale de barista din luna iunie

Bilanţul competiţiilor mondiale de barista din luna iunie
person Horeca
access_time_filled

La începutul lunii iunie, World Barista Championship 2011 a fost organizat pentru prima oară într-o țară producătoare de cafea – Columbia. Concursul a avut loc în cadrul celei de a patra expoziții naționale pentru domeniul horeca, gazdele fiind Federația Columbiană de Cafea și Asociația de Cafea de Specialitate din Columbia.

Maastricht2
Alejandro Mendez, din El Salvador, este campionul mondial WBC. Campionul nostru național, Mihai Panfil, a avut o prestanță deosebită și a ridicat echipa României pe locul 34 mondial, din 52 de poziții.
Următoarea provocare pentru câștigătorii Finalei Competiției de barista de la București a avut loc în perioada  22-24 iunie, la Maastricht, unde bariști din toată lumea au concurat la probele de Latte Art, Coffee in Good Spirits, Cup Tasting și Brewers Cup.

 Maastricht1
Orașul olandez și-a întâmpinat vizitatorii și participanții la competiție cu o expoziție grandioasă de cafea, cursuri de specialitate și bineînțeles, cele patru concursuri. Pentru prima dată România a intrat în finala unuia dintre cele patru probe, Floriana Vlaicu ocupând locul 6 în cadrul competiției Coffee in Good Spirits, Paul Ungureanu locul 31 la competiția de Latte Art și Sherif Abdala locul 22 la competiția de Cup Taste.

Maastricht3
Costurile deplasării echipelor la Campionatul Mondial de la Maastricht a fost sprijinit de Metro Cash& Carry, Philips Saeco și Muller Dairy. Detalii privind regulamentul competițiilor și mai multe informații veți găsi pe site-ul www.scaeromania.com.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302