Primul festival gastronomic dedicat bucătăriei deltaice, la a III-a ediţie

Primul festival gastronomic dedicat bucătăriei deltaice, la a III-a ediţie
person Horeca
access_time_filled

Asociația Salvează Dunărea și Delta organizează pe 1 iulie 2011 a treia ediție a Festivalului Gastronomic și Eco-cultural „D’ale Gurii Dunării”, la Sulina, primul festival gastonomic dedicat bucătăriei deltaice. Scopul acestui festival-concurs este de a demonstra că tradițiile gastronomice și culturale ale Deltei constituie soluții viabile de dezvoltare durabilă pentru populația deltaică.

afisbucatarie

D’ale Gurii Dunării” este un festival-concurs de tradiție culinară, cu specialități „endemice” din Delta Dunării, preparate, la ediția din acest an, de cei mai iscusiți bucătari din 8 comunități tradiționale care se întrec în premii pentru nevoile obștei pe care o reprezintă. „La festivalul-concurs de tradiție culinară veți face cunoștință cu gastronomia rafinată a Deltei, Dunării și Mării, în timp ce auzul vă va fi gâdilat de cîntecele ansamblurilor dobrogene celebre sau demult uitate”, se arată pe pagina de facebook a evenimentului.

jurizare2

Obiectivele acestui festival sunt promovarea tradițiilor și a obiceiurilor locale din Delta Dunării și sprijinirea dezvoltării eco-turismului și turismului cultural ca alternative la activitățile industriale dar și de a arăta că pescuitul industrial și braconajul – realități care distrug Delta – trebuie să lase loc turismului gastronomic și celui cultural – alternative benefice pentru oameni și blânde cu mediul înconjurător.
Festivalul D’ale Gurii Dunării și-a propus să devină un eveniment anual de amploare și importanță europeană, care să ducă la atragerea turiștilor din țările dunărene, cărora Delta le „aparține”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302