Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2011 a ajuns la Piteşti

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2011 a ajuns la Piteşti
person Horeca
access_time_filled

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber 2011 continuă în perioada 24-26 iunie la Pitești, unde se va desfășura Cupa Munteniei. Campionatul se desfășoară pe etape, în toate regiunile țării, prima etapă organizându-se anul acesta la Iași, în perioada 5-6 martie 2011, fiind urmată de Cupa Pitești (weekendul acesta), Cupa Banatului -Timișoara (în perioada 1-3 iulie), Cupa Polus Center Cluj (9-11 septembrie) și Cupa București (21-23 octombrie).

afis_pitesti

Organizată de Asociația Culturală Euro Est Alternativ, competiția reprezintă singurul eveniment de acest profil din România certificat de World Association of Chefs Societies.
„Apărut pe fondul unui vid în zona artei culinare, Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber își propune să aducă la Pitești conceptul de „bucătărie-cultură”, adunând în același context echipe din regiunea Munteniei, de pe teritoriul României, din Albania, Republica Moldova, Italia, Israel, Palestina, Iordania, Siria și Cipru”.
Competitia se adresează atât profesioniștilor, cat si amatorilor, sistemul de înscriere este organizat pe două grupe: Profesioniști și Amatori. Fiecare grupă este jurizată separat de către o comisie internațională.
Festivitatea de deschidere a Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber va avea loc vineri, 24 iunie, la ora 15:00. Începând cu ora 16:00, Federația Somelierilor din România va susține o degustare de vinuri prin Sergiu Nedelea, președintele FSR. Gazda evenimentului va fi maestrul Antonio Passarelli, iar invitatul special cheful britanic Burc Tuncel.
Sâmbătă, la ora 12.00, se dă startul Competiției de Artă Culinară, care se va încheia abia la 14.30. Tot sâmbătă se va stabili un record gastronomic internațional „Cea mai Mare Tocană de Pui Muscelean”, iar începând cu ora 19.00 se va organiza un concurs pentru public – „Dezosat pui viteză”.
Tot sâmbătă, maestrul Antonio Passareli va susține un show gastronomic începând cu ora 19.00, iar la ora 21.00, se va desfășura Parada Somelierilor, coordonată de Sergiu Nedelea, președintele Federației Somelierilor din România.
Ultima zi a competiției vine cu multe showuri gastronomice, două concursuri pentru public: Gospodina de Aur și Pețitorul de Aur. La ora 11.00 se dă startul competiției de Gătit în Aer Liber, urmată de jurizarea echipelor de concurenți (începând cu ora 14.00). Evenimentul se va încheia duminică la ora 21.30 printr-o Gală de Decernare a Premiilor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302