Carlsberg a recreat prima bere lager de calitate

Carlsberg a recreat prima bere lager de calitate
person Horeca
access_time_filled

Carlsberg a recreat prima bere lager de calitate, cunoscută drept părintele acestui tip de bere, folosind ingredientele și rețeta autentică de la 1883. în cadrul unui eveniment exclusiv organizat în București, în data de 14 noiembrie, invitații Carlsberg au putut degusta berea recreată după rețeta originală, Carlsberg Re-brew.

Acum 140 de ani, în cadrul Laboratorului de Cercetare Carlsberg, prof. Dr. Emil Chr. Hansen a descoperit metoda de purificare a drojdiei, care a marcat o nouă etapă în evoluția berii la nivel international. Pentru a sărbători a 140-a aniversare a Laboratorului, oamenii de știință și berari remarcabili din cadrul laboratorului au reprodus prima bere lager de calitate din lume în maniera cea mai autentică, folosind drojdia pură originară și respectând cu rigurozitate rețeta, ingredientele și tehnicile de producție din 1883, prin proiectul Carlsberg Re-brew.

carlsberglager

în 2015, oamenii de știință de la Laboratorul Carlsberg au făcut o descoperire extraordinară în vechile pivnițe ale Carlsberg din Copenhaga, Danemarca – au găsit una dintre primele beri produse în 1883 din drojdia pură originară. După un an de cercetări intense, ei au reușit să extragă celule de drojdie vii din acea sticlă.

Erik Lund (foto jos), Maestru Berar al Laboratorului Carlsberg, prezent la ceremonia de degustare din București, care a avut loc aseară, declară: „Deși nimeni nu credea că este posibil, am reușit să izolăm drojdia pură originară din sticla găsită. Totodată, întreg procesul de refabricare a fost unul foarte provocator, pentru că aveam un singur lot de materii prime și nu ne puteam permite să facem nicio greșeală.”

berar

Shachar Shaine, Președinte URBB, producătorul Carlsberg în România, adaugă: “Suntem extrem de recunoscători să avem în portofoliu părintele berii lager de calitate și una dintre cele mai apreciate beri din lume, în prezent. Activitatea Laboratorului și a Fundației Carslberg încă de la înființare este una de excelență, pe care ne mândrim să o ducem mai departe pe plan local, cu atât mai mult cu cât Fundația s-a dedicat cercetării în domenii de impact, care depășesc granițele pieței de bere”.

Fundația Carlsberg, a fost înfințată în anul 1876 de J.C. Jacobsen, pentru a administra Laboratorul Carlsberg și a susține cercetarea științifică. Fundația Carlsberg a devenit proprietarul Fabricii de Bere Carlsberg în 1888, iar astăzi deține 30,3% din acțiunile Grupului Carlsberg. încasând anual dividende de la Carlsberg A/S, fundația este capabilă să sprijine activ cercetări inovatoare în domeniul științelor naturale, sociale și umaniste.

Fără această drojdie nu am avea acest tip de bere care reprezintă acum 90% din piața mondială a berii”, a declarat Martyn Cornell, renumitul istoric britanic specializat în domeniul berii.

Despre URBB

URBB a adus în România în anul 2001 berea Carlsberg, una dintre cele mai apreciate beri din segmentul Super Premium. URBB este unul dintre cei mai mari producători de băuturi de pe piața locală, fiind prezent pe piața berii și a băuturilor răcoritoare. Portofoliul companiei cuprinde exclusiv mărci premium: pe piața berii, mărcile Tuborg, Carlsberg, Holsten, SKOL, Guinness, Weihenstephaner Hefe WeissBier,  Kilkenny, cidrul premium Somersby, precum și Granini pe piața băuturilor răcoritoare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302