Câştigătorii Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti 2011

Câştigătorii Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti 2011
person Horeca
access_time_filled

Peste 100 de vinuri românești și de import au primit distincții din partea juraților celei de-a VIII-a ediții a Concursului Internațional de Vinuri București, manifestare desfășurată în perioada 26-28 mai, la Aroma- Centrul de Excelență în Gastronomie și Tehnologie Alimentară.
vinnEvenimentul a fost organizat de Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR) și Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole (ONPV), în colaborare cu Federația Somelierilor din România, și s-a desfășurat sub egida forului mondial suprem, OIV (Organizația Internațională a Viei și Vinului).
Potrivit organizatorilor, peste 300 de probe de vin au fost livrate la sediul centrului Aroma pentru a fi secretizate, furnizate de 51 de producători și importatori. Juriul acestei ediții a fost format din Gergely Barsi Szabo, Lili Vodusek, Vladimir Vlachkov și Marcello Squarise.
Referitor la importanța acestei competiții, Lili Vodusek, Wine Manager Southern Central Europe, ne-a declarat că este extrem de important pentru producătorii de vin să își trimită mostrele la astfel de competiții, pentru a vedea unde se situează în comparație cu alții și a vedea dacă se îndreaptă în direcția bună. „Dacă ești un producător de vinuri, în opinia mea ar trebui să ieși la cât mai multe competiții. La acest concurs au fost oameni din diferite părți ale Europei, oameni din industria vinului cu experiență diferită dar și cu un gust diferit. Acest lucru cred că a fost un avantaj al competiției”, ne-a declarat Lili Vodusek. Aceasta ne-a mai declarat că vinurile românești se dezvoltă foarte mult în ultimii ani.

arroma
Un alt jurat din cadrul Concursului Internațional de Vinuri de la București, crede că oamenii din industria vinului trebuie să înțeleagă importanța competițiilor din domeniu, pentru a vedea poziția lor pe piață. „Este extrem de bine să ne comparăm unii cu alții, ajută producătorii de vin să își perfecționeze tehnologia și să își îmbunătățească practicile de lucru. Referitor la acest concurs sunt surprins de calitatea foarte bună a vinurilor intrate în competiție”, ne-a declarat Marcello Squarise.

Marea Medalie de Aur a mers la:

1. Scheurebe, 2006, Burgenland Austria, Scheurebe Essenz TBA, Rebschule Tschida, dulce
2. Tamaioasa Romaneasca, 2006, Cotnari, La Vinotheque, Vinia Iasi, dulce
Lista completă a câștigătorilor poate fi urmărită la următorul link:

http://vinul.ro/castigatorii-concursului-international-de-vinuri-bucuresti-2011.html

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302