Câştigătorii etapei Mixologie Barmaniada

Câştigătorii etapei Mixologie Barmaniada
person Horeca
access_time_filled

barmaniada-mix-Siberian_MonkeyÎn cadrul etapei de Mixologie din cadrul competiției Barmaniada, sub atenta supraveghere a juriului prezidat de Sir Angus Winchester, barman al Casei Regale Britanice,  30 dintre cei mai talentați barmani s-au întrecut în a crea și servi cocktailul perfect. Mixologia este cea mai creativă parte a bartendingului, atât în ceea ce privește inovația rețetei, dar și prezentarea și servirea cocktailului în fața juriului.
Competiția a fost un spectacol al aromelor și culorilor și al artei garnish-urilor. Toate acest spectacol s-a desfășurat în fața juriului, dar și a spectatorilor care au avut ocazia să deguste cele mai interesante băuturi în cele mai ingenioase combinații de ingrediente.
barmaniada-mix-Castigatorii
Câștigătoarea locului I, Alina Tizu a surprins juriul cu un cocktail preparat cu  ingrediente foarte greu de mixat: chili și vanilie. Numele cocktailului a fost Ciușca Vanilla. Pe locul II s-a clasat Dan Ursan cu cocktailul Siberian Monkey care a mixat fresh de lime, lemon grass, liqueur de banane și cafea cu vodka. Cocktailul câștigător al locului III s-a numit  Apricot Cooler și a fost pregătit de Marian Aldoiu. Gustul deosebit și răcoritor a fost dat de combinația de Apricot Brandy, suc de caise și sirop de migdale cu vodka, la care s-a adăugat menta și fresh de lime.

Juriul degustativ a acordat și un premiul special pentru: Bitter Bites al lui Daniel Moștenaru. Câștigătorii au fost recompensați cu următoarele premii: locul I – 400 €, locul II – 250 € și locul III – 150 €.

barmaniada-mix-angus„Competiția a fost foarte riguroasă, testând atât tehnica de preparare, cât și calitățile senzoriale ale cocktailurilor. Am apreciat mult efortul pe care concurenții l-au făcut pentru a se pregăti și creativitatea combinațiilor de ingrediente. Cocktailurile au avut structura, au fost complexe în ceea ce privește aromele, balansul gusturilor și after-taste-ul. A fost dificil să alegem un câștigător.” a declarat Sir Angus Winchester, membru de onoare și președinte al juriului.

„A fost o competiție antrenantă, barmanii au fost motivați și inspirați de seminarul susținut înaintea concursului de Sir Angus Winchester. În calitate de organizator mă declar mulțumit de această etapă întrucât consider că participanții au luat în serios competiția și au venit mult mai pregătiți. Câștigătorii acestei etape ne dovedesc din nou că meseria de barman nu trebuie tratată numai cu pasiune și antrenament ci și cu multă seriozitate”, a declarat Bogdan Nicolae, organizator Barmaniada.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302