Peste 300 de vinuri concurează la “Premiile de Excelenţă Vinul.Ro”

Peste 300 de vinuri concurează la “Premiile de Excelenţă Vinul.Ro”
person Horeca
access_time_filled

concurs328 de vinuri au fost înscrise la concursul internațional de vinuri Premiile de Excelență Vinul.ro care debutează mâine, 2 noiembrie, la București. La secțiunea HoReCa, producătorii au înscris 172 de probe, celelalte 156, concurente în secțiunea retail, fiind achiziționate din hypermaketuri. Cele mai multe vinuri înscrise în competiție sunt vinuri românesti, dar în concurs vor intra și câteva probe de peste hotare, înscrise fie direct de producători, fie de importatorii și distribuitorii din România.
A treia ediție a concursului de vinuri Premiile de Excelență Vinul.Ro se va desfășura în perioada 2-4 noiembrie, în sediul Băncii Naționale a României din București. Printre obiectivele concursului se numără promovarea vinurilor de bună calitate, încurajarea producției și a consumului responsabil de vin, informarea și educarea publicului în domeniul vinurilor și prezentarea ultimelor tendințe în industrie. De asemenea, medaliile și distincțiile câștigate în cadrul competiției pot reprezenta un criteriu important și de încredere în decizia de cumpărare a vinurilor de către consumatorii informați.
Premiile de Excelență Vinul.Ro 2011 este un concurs în care, pentru prima dată în țara noastră, în juriu vor fi mai mulți străini decât reprezentanți ai României. Dintre cei 20 de jurați, 14 provin de peste hotare, unul dintre ei fiind, tot o premieră pentru România, unul dintre cei numai aproximativ 300 de Master of Wine existenți la nivel mondial, Caroline Gilby.
Alături de aceasta, la Premiile de Excelență Vinul.Ro 2011 vor mai degusta și puncta vinurile din concurs: Luigi Salvo, Roberto Gatti, Fabio Pracchia, Maddalena Mazzeschi (Italia), Christian Callec (Olanda), Alvaro Cerrada Bueno, Antonio Casado (Spania), Richard Fox (Marea Britanie), Marina Karakonova (Bulgaria), Tamas Dobos (Ungaria), Marc Dworkin, Bruno Merle (Franta) și Yves Paquier (Elvetia). Adică jurnaliști europeni de vin, unii cu funcții de conducere în cadrul Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Vin (FIJEV), oenologi, consultanți.

Potrivit site-ului Vinul.Ro, jurizarea va avea loc într-o sală cu luminozitate, temperatură și umiditate controlată, precum și cu un serviciu pe măsură: aerare corectă, pahare de degustare standard și monitorizare constantă a temperaturii vinurilor. Punctajele finale pentru fiecare probă vor fi realizate prin eliminarea extremelor (nota cea mai mică și nota cea mai mare dintre cele acordate de către membrii comisiei de jurizare) și prin efectuarea mediei aritmetice a notelor rămase. Notele acordate sunt cuprinse între 0 și 100 puncte, conform fișelor de degustare Vinul.Ro. Probele ce vor intra în concurs sunt selectate în funcție de următoarele criterii: paliere de preț, categorie (vin liniștit/vin spumant), culoare și rest de zahăr. Degustările pentru toate seriile se vor realiza în orb, garantându-se un anonimat total al probelor, singurele indicii prezentate juraților fiind anul de recoltă și categoria de preț.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302