Câştigătorii Les Grands concours du monde

Câştigătorii Les Grands concours du monde
person Horeca
access_time_filled

În perioada Paștelui s-a desfășurat la Strasbourg a treia ediție a competiției vinurilor Les Grands concours du monde la care au participat producători din 16 țări, în număr de 250 și au fost înscrise pentru degustare 801 probe.

 awards1
Juriul format din 60 de experți ai vinului a decis după trei zile de blind tasting căștigătorii competiției. Dintre membri juriului îi menționăm pe: Ralf ANSELMANN, Delegatul ofical al OIV, Alex SCHAEFFER, președintele juriului și președintele Uniunii Oenologilor din Franța în perioada 1995-1998, Béatrice DA ROS, președintele VINOFED și organizator al numeroase competiții internaționale, Wolfgang HEESS, președintele onorific al Asociației oenologilor din Germania, Serge DUBS, desemnat cel mai bun sommelier din lume în 1989 și vicepreședintele Uniuniii Europene a Somelierilor.

awards2
Pe lângă numele menționate, numeroși somelieri din întrega lume au venit să susțină acest prestigious concurs. În conformitate cu regulile stricte ale OIV, vinurile premiate au obținut următorul punctaj:
• Marea Medelie de Aur: minimum 92 de puncte
• Medalia de Aur: minimum 85 de puncte
• Medalia de Argint: minimum 82 de puncte.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302