Cei mai talentați barmani mixologi din țară concurează la Barmaniada 2016

Cei mai talentați barmani mixologi din țară concurează la Barmaniada 2016
person Horeca
access_time_filled

Barmaniada 2016, cea mai importantă competiție de bartending din România, continuă cu Etapa de Mixologie, care va avea loc marți, 27 septembrie de la ora 20.00, la Nomad Skybar din centrul vechi al capitalei. Cea de-a doua probă a competiției va reuni într-o atmosferă creativă și plină de energie cei mai talentați barmani mixologi din țară.

Etapa de Mixologie va pune la încercare nu numai acuratețea tehnicilor folosite de concurenți, dar și creativitatea și atitudinea acestora în prepararea și prezentarea unor cocktail-uri inedite. Concurenții vor avea șansa să își prezinte băuturile printr-un moment special, interactiv, care să se poată regăsi și în practica zilnică din spatele barului.

mixologie

Program

începând cu ora 20:00, cei mai iscusiți barmani mixologi își vor expune îndemânarea și talentul în fața juriului, prin prepararea creativă a 4 cocktail-uri pe bază de gin, având la dispoziție 10 minute pentru pregătire și 10 minute pentru prezentarea pe scenă.

Pentru a parcurge cele 4 probe, concurenții vor avea de pregătit un Gin Tonic Twist, un cocktail pe bază de gin, cu tema „Filmul londonez” unde se vor adapta filmelor iconice bazate în Londra. Din Notting Hill în East End, fiecare locație poate inspira în stilul ei rețetele cocktailurilor. De asemenea, concurenții vor mai avea de preparat un cocktail nonalcoolic, cu tema „New Flavour Profile”, precum și un mix de gin și ceai cu tema „Gin & Tea Match”.

Vor fi urmărite aspecte precum balansul băuturii, originalitatea rețetei și modul de decorare. Mai mult decât atât, juriul va puncta și experiența pe care competitorii o vor crea în timpul prezentării Cocktail-urilor Concept. De la ingredientele folosite și până la modul de preparare sau prezentare, concurenții au libertatea de a-și pune în practică cele mai neobișnuite idei. Băuturile astfel pregătite pot deveni chiar o sursă de inspirație pentru cele mai cosmopolite meniuri.

Invitați

Continuând tradiția de a reuni profesioniști din plan național și internațional, și anul acesta evenimentul se va bucura de prezența unui invitat special de peste hotare: Tim Stones, Beefeater Global Brand Ambassador. Având o vastă experiență în mixologie și bartending, în prezent se pregătește să devină maestru distilator, lucrând cu unul dintre cei mai mari maeștri distilatori de gin la ora actuală în lume, Desmond Payne.

Dacă în anii trecuți i-am avut ca invitați la proba de Mixologie pe Angus Winchester, Thomas Aske, Marian Beke și Stanislav Vadrna, anul acesta vom crea o ediție tematică inspirată de lumea ginului și îl vom avea alături de noi pe Tim Stones, membru important din cultura cocktail-urilor, cunoscut pentru vasta experiență în domeniul băuturilor spirtoase și cunoștințele sale avansate în materie de gin. Scopul competiției Barmaniada este de a oferi experiențe formatoare tuturor celor implicați, de la participanți până la juriu și vizitatori.”, a declarat Mihai Panfil, organizator Barmaniada 2016.

Juriu și premii

Juriul competiției va fi format din profesioniști renumiți, care vor evalua preparatele concurenților din punct de vedere tehnic, senzorial și din punct de vedere al experienței create. Președintele comisiei, Tim Stones,  îi va avea alături pe următorii membri:

  • Bogdan Nicolae, co-fondator Barmania și președinte al Asociației Barmanilor Profesioniști din România;
  • Tudor Alexandru, trainer Barmania și barman profesionist aflat în topul celor mai buni 20 barmani din lume;
  • Ionuț Frangulea, mixology-trainer Barmania și Brand Ambassador Monin;
  • Sima Vasile, barman profesionist cu experiență de peste 8 ani în bartending, Food & Beverage Manager Nomad Skybar.

Cel mai bun barman mixolog din competiție va câștiga o vizită în Londra și se va califica direct în finala Beefeater MIXLDN, precum și un premiu în valoare de 400 Euro. Ceilalți doi câștigători vor primi premii de 300 Euro – locul al II-lea și 150 Euro pentru cel de-al treilea loc al podiumului. Totodată, partenerii competiției vor pregăti recompense – surpriză.

Beefeater MIXLDN

Este cea mai mare competiție de mixologie din lume, pe categoria de gin, organizată de Beefeater. Câștigătorul Barmaniada se va califica direct în finală la Londra, unde va concura împreună cu cei mai buni barmani din lume. Pe lângă asta, câștigătorul Barmaniada se va bucura de un sejur de patru zile în universul Beefeater, care include vizita la distileria Beefeater, unde se vor face degustări de produse, și va avea ocazia să viziteze Londra printr-un tur al celor mai bune cocktail baruri și restaurante. Câștigătorul competiției globale Beefeater MIXLDN va putea să își creeze propria rețetă de gin, împreună cu Master Distiler-ul Desmond Payne, sub forma unei ediții limitate.

De asemenea, în ziua evenimentului, toți concurenții înscriși în competiție vor avea șansa să participe la o sesiune specială de training oferită de Beefeater Academy și trainerul Tim Stones. în această sesiune, barmanii vor afla povestea distileriei, dar și procesul de fabricare al ginului Beefeater și Beefeater 24. Pentru a distinge cât mai bine calitățile ginului Beefeater, se va face o degustare comparativă de mai multe ginuri și cocktailuri preparate cu Beefeater și Beefeater 24.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302