Mâncarea de stradă cucerește Iașiul

Mâncarea de stradă cucerește Iașiul
person Horeca
access_time_filled

evenimentestreetfoodStreet Food Festival transformă luna septembrie în cea mai delicioasă lună a anului la Iași. Evenimentul, care va așeza Iașiul pe harta orașelor în care street-food-ul este sărbătorit anual, se bucură de recomandarea și susținerea lui Chef Foa, ambasadorul Street Food în România și cel care a creat primul restaurant cu acest specific din țară.

După ce a încântat mii de gurmanzi la Cluj, Chef Foa vine să-și prezinte specialitățile și în Grădina Ansamblului Palas. Combinațiile inedite, delicioase și atent pregătite de echipa Stradale sunt o explozie de arome și culori, de gusturi și îmbinări orientale, o experiență culinară în sine. Florin Scripca (Foa) reușește să pună în farfurie o poveste ce îmbină viziunea unui bucătar cu experiență în bucătăria de restaurant și pasiunea pentru Street Food, lucru care nu poate decât să încânte orice degustător.

Experiența de la Cluj a fost absolut fantastică! Am întâlnit oameni minunați, care au apreciat nebunia de gusturi și culori, s-au bucurat să experimenteze noi preparate și au înțeles cu adevărat spiritul unui astfel de festival. Vrem să repetăm întocmai și la Iași unde cu siguranță ne vom face noi prieteni și vom întâlni susținători ai curentului Street Food din România.’’, a declarat Chef Foa.

Street Food Festival se va desfășura în perioada 23 – 25 septembrie 2016 și va aduce la Iași cea mai delicioasă mâncare numai bună de a fi servită pe stradă. Burgeri și cheeseburgeri savuroși, costițe afumate, dulci sau picante, cârnați aromați, cu curry sau cașcaval, specialități asiatice și mexicane, preparate ale bucătăriei italienești precum porchetta sau arrosticini, sunt doar câteva din sortimentele savuroase care vor putea fi servite în festival. Nici dragostea pentru dulciuri nu va fi ignorată căci și în cazul mâncării stradale desertul ocupă un loc la fel de important ca în orice restaurant. Pentru o experiență completă, gurmanzii vor putea savura diferite tipuri de craft beer, cafea proaspăt prajită, dar și soiuri încântătoare de vin.

cheffoastreetfood

Street Food Festival este un eveniment realizat de Agenția Why Not împreună cu Asociația Management ++.

Street Food Festival a fost o idee dospită timp de mai bine de 2 ani de către inițiatorii proiectului care și-au dorit să aducă și în România, un eveniment de talie mondială. Conceptul în sine se bazează pe o experiență inedită ce aduce an de an cei mai buni vendori alături de marii producători de specialități culinare și, evident, pasionații de gastronomie. Ușile bucătăriei stradale se vor deschide pe 23 Septembrie 2016 și vor oferi pentru prima dată în Iași o experiență cu adevărat gustoasă și, în același timp, educativă tuturor celor care iubesc culisele mâncării.

Chef Foa este una dintre cele mai cunoscute figuri din România din domeniul său. Gătește de la 16 ani și în prezent se ocupă de coordonarea bucătăriilor gestionate de către echipa Flavours (www.flavours.ro) în locațiile proprii: Stradale, Flavours Food Academy și Willbrook Platinum Business & Convention Center, Stradale Carnivale și Stradale Avenor și își pune amprenta pe mii de evenimente private sau corporate în fiecare an, alături de echipa sa.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302