Companiile românești interesate să importe produse agricole din SUA beneficiază de sprijin

Companiile românești interesate să importe produse agricole din SUA beneficiază de sprijin
person Horeca
access_time_filled

Ambasada Statelor Unite ale Americii si Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA) au organizat în data de 27 septembrie 2018, recepția “America’s Finest”, unde au fost degustate preparate din pește de Alaska, fructe uscate și nuci, servite alături de vinuri californiene.

Evenimentul a fost deschis de către Adjunctul Misiunii Diplomatice a SUA, Abigail Rupp și atașatul pentru Agricultură Jonn Slette.

California este al patrulea cel mai mare producător de vin din lume, după Italia, Franța și Spania, cu o producție anuală de vin de aproximativ 3.4 miliarde de sticle. Podgoriile acoperă 208.000 de hectare, iar aproape 60% sunt plantate cu soiuri de vin roșu. Cabernet Sauvignon și Chardonnay sunt soiurile principale, urmate de Merlot si Zinfandel.

vinurisua

Cele trei companii românești partenere, Lerida, Le Manoir și Smart Drinks au oferit spre degustare invitaților o selecție de vinuri însumând 17 etichete, după cum urmează: Francis Ford Coppola Diamond Cabernet Sauvignon, Francis Ford Coppola Red Blend, Kendall Jackson Vintner’s Reserve Merlot, Kendall Jackson Vintner’s Reserve Pinot Noir, Kendall Jackson Vintner’s Reserve Sauvignon Blanc, Beringer Classic Zinfandel Rose, Beringer Classic Chardonnay, Beringer Classic Zinfandel red, Beringer Founders Estate Merlot, Beringer Founders Estate Zinfandel, Beringer Founders Estate Cabernet Sauvignon, The Federalist Honest Red Blend, The Federalist Zinfandel Bourbon Barrel Aged, The Federalist Dueling Pistols, The Federalist Visionary Zinfandel.

Alaska Seafood Marketing Institute (ASMI) este un partener public-privat între statul Alaska și industria fructelor de mare din Alaska, creat pentru a promova dezvoltarea economică a unei resurse regenerabile. Prin parteneriatul cu ASMI, invitații au putut degusta codul Pollock de Alaska, somonul Sockeye și somonul Keta de Alaska, și icrele roșii de somon Keta. Anumite produse din Alaska sunt deja disponibile pe piața din România în retail și o parte din industria HoReCa.

americafinestevent

De asemenea, partenerii de la Depal au pus la dispoziție o selecție de fructe uscate și nuci din Statele Unite, cum ar fi fistic, alune, migdale, nuci pecan, cireșe confiate și merișoare.

în anul 2017, România a importat produse agricole din Statele Unite în valoare de 82 milioane dolari (conform Eurostat), cu 28% mai mult față de anul 2016.

Companiile românești interesate de importuri ale produselor agricole din Statele Unite, beneficiază de sprijin și consultanță din partea biroului USDA în România. Puteți contacta reprezentanții acestuia la adresele de email AgBucharest@fas.usda.gov sau Andra.Nistor@fas.usda.gov

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302