Specialiștii din industria bartending-ului sunt invitați la BRIFT – cel mai mare Cocktail Festival și Convenție de bar din România

Specialiștii din industria bartending-ului sunt invitați la BRIFT – cel mai mare Cocktail Festival și Convenție de bar din România
person Horeca
access_time_filled

în perioada 16-17 octombrie va avea loc, în București, Bartender Romania International Fair & Tale (BRIFT), cel mai mare Cocktail Festival și Convenție de bar din România, organizat de agenția de barmani profesioniști Exquisite Bar Solutions.

Proiectul furnizează un forum unic pentru barmani, barista, manageri, proprietari de locații, importatori și distribuitori de băuturi alcoolice, dar și o ocazie specială pentru consumatori și connoisseurs de băuturi mixate și cocktail-uri de a afla care sunt ultimele tendințe în domeniu.

Târgul, aflat la prima ediție, se va desfășura pe o perioadă de 2 zile, 16 și 17 octombrie 2018, în București, la Palatul Bragadiru pe Calea Rahovei 147-153, sector 5 (în spatele Academiei Române).

targBRIFT

Cele 5 cadre importante cuprinse în cadrul târgului sunt:

Bar & Industry Fair

Zona expozițională unde marii importatori de alcool și cafea își expun brandurile prezintă inovații, tasting și knowledge despre produse. Zona va fi împărțită în 2 părți distincte: BRIFT Expo și Coffee Ark.

BRIFT Expo va găzdui brand-urile de alcool, bere și ingrediente speciale, soluții logistice pentru proprietarii de locații în eficienta organizare, stații profesionale de lucru, instrumente profesionale de bar, uniforme și bar fashion, instalații și optiuni de sunet marca Void și multe altele. Tot în această sală va fi recreat barul peruvian Coya, iar gazdele vor fi chiar barmani din Coya, Dubai.

Coffee Ark este zona dedicată cafelei. Aici vor susține prezentări și demonstratii despre metode de extracție a cafelei, aparatura si instrumente profesionale pentru prepararea cafelei, specialiști recunoscuți pe plan internațional.

Cocktail City

Zonă interactivă de bartending, socializare, networking, DJ party. Târgul este totodată și un Cocktail Festival dedicat consumatorilor și oamenilor care nu se află în mod direct implicați în industria ospitalității. Ei se vor putea delecta cu băuturi creative și interesante, de la unul din cele 7 pop-up baruri prezente și vor putea păși în spatele barului preferat unde au ocazia să devină barmani pentru câteva minute. Mai mult, au ocazia de a dobândi informații și skill-uri pentru a prepara băuturi atât pentru ei, cât și pentru prietenii lor care-i însoțesc la BRIFT. Pe terasă, vor fi prezenți și Lazy Duck, Good Fellas și Bubble Waffle care vor delecta vizitatorii cu preparate proaspete și savuroase.

Seminare

Un aspect esențial pentru dezvoltarea industriei și a culturii de consum sunt informațiile. în cadrul BRIFT, participanții vor putea asista la seminare susținute de experți în domeniu, de pe întreg globul. Va exista o sală special amenajată, denumita The Prodigy Room, cât și Barul Flair Angel, unde experți ca Alex Kratena, Marian Beke, Tim Etherington-Judge, Jason Clark, Diego Ferrari și mulți alții vor fi prezenți cu subiecte, inovații și trend-uri noi.

Awards

BRIFT înseamnă și merite recunoscute, iar organizatorii vor acorda premiul pentru Cel Mai Bun Barman Român, pe categoriile: Mixology, Barista și Flair Bartending. Organizatorii au format o comisie de 28 de experți și oameni activi în industrie, care propun barmani, dezbat și ulterior vor vota câștigătorul pe fiecare categorie. S-au propus 5 criterii prin care barmanii să fie propuși și votați pentru aceste premii:

• Etica și imaginea personală / profesională
• Activitate în spațiu competițional, constanța în participări și evolutie; premii obținute
• Susținere și implicare în industrie – participarea la evenimente private, activitate susținută în mediul privat
• Prezența online și promovarea bartending-ului de calitate
• Suportul oferit colegilor din industrie

Bartender Story

în fiecare an, organizatorii vor produce un episod special care îi va avea drept personaje principale, pe cei 3 câștigători ale categoriilor Mixology, Barista și Flair Bartending. Episodul prezintă eforturile, munca depusă în cariera lor, premiile obținute cât și o parte din viața lor personală și ce metode au folosit pentru a ajunge la acest nivel înalt. Pentru prima ediție a BRIFT, organizatorii au realizat deja un episod exemplu cu 3 barmani care au dobândit rezultate extraordinare pe categoria lor.

Totodată, organizatorii își doresc să activeze și barurile de profil din București. După închiderea ușilor (21.00) aceștia vor organiza un Bar Hopping la barurile Flair Angel, Joben Bistro, FIX Mad, Interbelic Victoria, Linea, Origo – By Night și Oficiul 1. în unele din aceste baruri, anumiți experti care au susținut seminare în cadrul BRIFT și barmani români de renume vor fi prezenți sub forma de invitat special și vor prepara băuturi pentru oaspeții locațiilor.

Programul evenimentului îl găsiți aici.

Sursa: www.brift.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302