Concursul Internațional de Vinuri București 2015

Concursul Internațional de Vinuri București 2015
person Horeca
access_time_filled

iwcbconcursvinuriAflat la cea de-a XII ediție, International Wine Contest Bucharest a devenit unul dintre cele mai mari și mai importante concursuri internaționale de vin din Europa Centrală și de Est și, după trendul actual de creștere, are șanse să devină unul dintre cele mai puternice din lume, susțin organizatorii.

Biblioteca Națională a României va fi, în perioada 21-24 mai a.c., pentru a treia oară, gazda acestei competiții.

Organizatorii își propun ca în 2015 să aducă spre jurizare peste 1000 de probe din toată lumea, ceea ce înseamnă o creștere de 40% față de ediția 2014.

Concursul Internațional de Vinuri București 2015 (IWCB 2015) este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de către Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), în parteneriat cu ASER WineConsulting.

IWCB 2015 se desfășoară sub patronajul Organizației Internaționale a Viei si Vinului (OIV), forul interguvernamental care grupează 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume.

Atenția captată de IWCB vine dinspre un public din ce în ce mai numeros și din partea producătorilor de vin din România și din toată lumea.

Jurizarea este asigurată de membrii ADAR și invitați din străinătate, jurnaliști pentru presa de specialitate din țările din care provin: SUA, Germania, Polonia, Israel, Hong Kong, Olanda, Elveția, Franta Italia, Marea Britanie, Bulgaria, Moldova, Austria, etc.

IWCB a implementat analiza de laborator a vinurilor premiate pentru o verificare cu vinurile din piață.

Jurizarea electronică pe tableta cu soft dedicat a fost lansată la IWCB 2014, România fiind printre primele țări care a introdus acest sistem.

Sursă foto: Pagina de facebook a competiției. 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302