Consumatorii susțin stabilirea accizei la bere la nivelul minim european

Consumatorii susțin stabilirea accizei la bere la nivelul minim european
person Horeca
access_time_filled

salveazabereaDupă numai două luni și jumătate de la lansarea petiției online Salvează Berea, de către Asociația Berarii României, 10.000 de români au semnat pentru a cere Guvernului stabilirea accizei la bere la nivelul minim european, informează reprezentanții Asociației.

Lansată de către Asociația Berarii României în luna decembrie a anului trecut, petiția online Salvează Berea și-a propus să îi aducă pe toți iubitorii berii din România în jurul unui demers care le va permite să se bucure și pe viitor de bere. Lansarea petiției Salvează Berea a apărut ca o urmare firească a impactului negativ pe care creșterea cu 50% a accizei la bere plătite în lei, din 2008 până în prezent, a avut-o asupra pieței. Doar în ultimii doi ani, contracția pieței berii a fost una semnificativă și aproape constantă de la un an la altul: în 2013, piața berii a scăzut cu 10%, iar pe primul semestru 2014 contracția a atins 9%„, se arată într-un comunicat.

Demersul Asociației Berarii României are un obiectiv bine-definit, pe care 10.000 de români îl susțin: stabilirea accizei la bere la nivelul minim european, un element important pentru readucerea pieței berii pe un trend pozitiv, susțin reprezentanții Asociației.

Doresc să mulțumesc tuturor celor care au înțeles că putem parcurge acest drum cu succes doar dacă suntem împreună, demonstrând Guvernului că românii iubesc berea. Anul 2014 a fost unul dificil pentru piața berii, așa că e cu o atât mai mare bucurie faptul că îi simțim pe români alături de noi. Un produs fabricat din ingrediente naturale, berea trebuie să continue să se identifice cu momentele plăcute pe care cu toții le petrecem împreună cu familia și prietenii. Petiția va continua să fie activă, prin cele 10.000 de semnături am construit de-abia temelia, așa că îi invit pe toți cei care iubesc berea să își arate susținerea, intrând pe salveazaberea.ro și aderând la demersul nostru„, a declarat Constantin Bratu, Director General Asociația Berarii României.

Cu un nivel zero al evaziunii fiscale pe lanțul de producție, sectorul berii contribuie în prezent cu peste 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piața băuturilor alcoolice, aproape jumătate din prețul unei beri fiind reprezentat de taxe. Cu investiții ce au atins până acum 1,25 miliarde Euro, sectorul berii asigură direct și indirect un număr de 69.700 de locuri de muncă, 97% din berea consumată de români fiind produsă în țară.

Sursă foto: www.comradebrewing.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302