Concursul Internațional de Vinuri București aduce o serie de noutăți

Concursul Internațional de Vinuri București aduce o serie de noutăți
person Horeca
access_time_filled

concursdevinuriConcursul Internațional de Vinuri București 2013 se va desfășura în perioada 23-26 mai la Biblioteca Națională a României, o locație aleasă deloc întâmplător, deoarece așa cum spun specialiștii din industria vinului „Vinul înseamnă cultură”.

Ediția de anul acesta aduce o serie de noutăți iar echipa care a preluat organizarea concursului are convingerea ca această competiție va ajunge una dintre cele mai importante din lume. O țintă pentru următorii trei ani este atragerea a peste 2000 de probe în concurs.

„Provocările pentru realizarea celui mai important Concurs Internațional de Vinuri din România, a pregătirii acestuia pentru a deveni unul din primele 10 din lume, sunt foarte mari. An de an îmbunătățim formula și panelurile de jurizare prin atragerea unor degustători calificați, cu experiență, cât mai obiectivi în relatie cu vinurile din Concurs”, afirmă organizatorii pe site-ul evenimentului. Pentru a cunoaște membrii juriului ediției din acest an intrați AICI.

International Wine Contest Bucharest (IWCB) este un concurs organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Viti-Vinicole de către A.S.E.R. Consulting& Management SRL în parteneriat cu Asociatia Degustătorilor Autorizați din România (A.D.A.R.), sub patronajul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV), fiind cea de a X-a ediție recunoscută în ultimii ani de acest for interguvernamental care grupează 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume.

Participări în premieră la IWCB

Importanța premiilor obținute la Concursul Internațional de Vinuri de la București este confirmată de prezența probelor din țări consacrate ca „puteri vitivinicole” ” Italia, Franța, Spania, Portugalia, Africa de Sud, Argentina, Chile, România, Noua Zeelandă, Australia, s.a.m.d., de prezența vinurilor înscrise din zone care își construiesc un statut respectabil prin muncă, vinuri bune, comunicare coerentă.

„Participarea la IWCB 2013 se dovedește a fi o mișcare necesară. Astfel, în premieră, anul acesta la IWCB se vor juriza vinuri sosite din Tiraspol – Republica Moldova, Muntenegru și …Filipine! Eforturile producătorilor din aceste țări de a răspunde în forță crizei, pot fi un exemplu demn de urmat”, spun organizatorii pe site-ul evenimentului.

Prima expoziție de pictură în vin, la Biblioteca Naționala, cu ocazia IWCB 2013

O noutate în cadrul ediției din acest an va fi organizarea unei expoziții de pictură în vin. Vinurile pot fi ,,degustate” și prin transferul de emoție din operele de artă semnate Ion Nedelcu. Picturi cu vin roșu vor acoperi simezele din imediata apropiere a locului de jurizare. O parte din tablouri sunt deja achiziționate, dar vor rămâne în expoziția inedită, cei care le-au achiziționat intrând în posesia lor după Gala de Premiere a IWCB, de la începutul lunii iunie.

Această expoziție este preambulul unui Festival anual de artă dedicată viti-viniculturii, spun organizatorii evenimentului. „Începând cu 2014, vom găzdui, pe lângă pictura în vin, fotografie, sculptură, instalații, filme ” Vinul este cultură!

IWCB 2013 si bloggerii de vinuri

IWCBMecanismele unui concurs vor fi mai vizibile și prin organizarea unui panel al bloggerilor ” o altă noutate a ediției din acest an. Panelul paralel, are rolul de a face legătura dintre instituția concursului și public prin intermediul celor care scriu despre vin, spun organizatorii. „Foarte importantă este apropierea bloggerilor de regulile stricte ale jurizării și, de asemenea, posibilitatea ca aceștia să își calibreze prin comparație puterea de analiză și ierarhizare”, afirmă organizatorii.

Concursul Internațional de Vinuri București este organizat în conformitate cu Normele concursurilor internaționale de vinuri elaborate de OIV, iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internațional ai cărui membri sunt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302