WineRo lansează noi vinuri pentru segmentul HoReCa

WineRo lansează noi vinuri pentru segmentul HoReCa
person Horeca
access_time_filled

vinurialiraCompania WineRo anunță lansarea unor noi sortimente de vinuri din gama Alira. Noile vinuri – ALIRA Cuvee Magnum 2010, ALIRA Cabernet Sauvignon 2010, ALIRA Fetească Neagră 2011, ALIRA Rose 2012, ALIRA Tribun 2011 – sunt realizate sub atenta supraveghere a oenologului cu renume internațional Marc Dworkin.

Toate aceste vinuri premium sunt destinate rețelei HORECA, adică vor fi găsite în restaurante, cafenele și magazine de specialitate. Compania WineRo respectă politica cu care și-a obișnuit consumatorii – raport calitate-preț foarte bun”, a declarat Mircea Niculescu, Director de vanzări și Marketing WineRo.

ALIRA Cuvée Magnum 2010
A doua recoltă din plantație nouă. Cupaj de Merlot 60% și Cabernet Sauvignon 40%. Producție 450 sticle.
13.7% vol. alc.
Gustul
Olfactiv este foarte intens, aducând note de ierburi uscate, fructe dulci, confiate. Gustul catifelat și prietenos are o profunzime uluitoare, senzațiile dulci de ciocolată și prune uscate asortându-se foarte bine cu cele de bitum, frunză uscată și cutie de lemn. În afară de o tentă sangvinică, vinului îi este asigurată și o anumită suculență, dată de aciditatea echilibrată. Are personalitate de vin mare, fiind dens și armonios.

ALIRA Cabernet Sauvignon 2010
Prima recoltă din plantație nouă. 100 % Cabernet Sauvignon. Producție 18.000 sticle
13.5% vol. alc.
Gustul
Un vin tânăr, tipic și complex, care se prezintă într-un mod nemijlocit și foarte precis. Notele aromatice combină senzațiile mai dure de condiment și piele tăbăcită cu tente mai dulci, cărnoase, de pară și coacăze negre. La primul contact, gustul dă impresia că este firav, însă taninurile cerneloase și granulate îi asigură o evoluție ascendent-progresivă, pe final devenind viguros și intens, cu senzații de curmale, ghimbir și prună. Alcoolul este foarte bine integrat și echilibrat.

ALIRA Fetească Neagră 2011
feteascaneagraaliraPrima recoltă din plantație nouă. 100% Feteasca Neagră. Producție 14.500 sticle
13.8% vol. alc.
Gustul
Prima Fetească Neagră, soiul cel mai drag românilor completează gama ALIRA cu un vin corpolent, intens și generos, cu arome de fructe rosii, caise coapte si prune afumate. Gustul sec este amplu si persistent, cu note vibrante de vișine si cafea, în postgust făcându-se simțite nuanțe fine de condimente.

ALIRA Rose 2012
Plantație nouă a treia recoltă. Cupaj de Cabernet Sauvignon 70% și Feteasca Neagra 30%. Producție 25.000 sticle
12.5% vol. alc.
Gustul
Acest Rose, proaspăt și mineral, aduce bucuria întâlnirii unui vin prietenos și complex. Culoarea vie a ALIRA Rose dezvăluie aromele citrice, urmate de iasomie  și cireșe de mai. Aciditatea vioaie susține gustul intens obținut din Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

ALIRA Tribun 2011
Recolta a treia din plantație nouă. Cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.
13.7% vol. alc.
Gustul
Un vin elegant și catifelat etalează note intense de fructe de pădure, vișine și ciocolată neagră, învăluite de taninii fini din sâmburii de struguri culeși la maturitate deplină. ALIRA Tribun reunește într-un cupaj echilibrat și prietenos cele mai bune soiuri cultivate în Dobrogea, pe malurile Dunării, între Aliman și Rasova.

Despre WineRo
WineRo este o companie care s-a înființat în 2006, an în care a achiziționat mai mult de 100 de ha de teren la Aliman, județul Constanța. Aici au fost plantate și sunt cultivate soiul românesc Fetească Neagră și soiurile internaționale Merlot și Cabernet Sauvignon ” investiția în achiziții și plantări a fost de 2,6 mln Euro. În septembrie 2010 a fost lansat primul vin produs de WineRo, ALIRA realizat din struguri Merlot din recolta 2009.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302