Cursa pentru titlul de “Barmanul Anului” continuă

Cursa pentru titlul de “Barmanul Anului” continuă
person Horeca
access_time_filled

trofeuCursa pentru titlul de Barmanul Anului din cadrul celei mai complexe competiții de bartending din România, Barmaniada, aduce o nouă provocare – Etapa de Barista. Marți 27 septembrie, orele 20.00 cei mai buni barista din toată țara se vor întrece în a servi cea mai bună cafea. Etapa de barista își propune să crească nivelul de educație a barmanilor în ceea ce privește acest domeniu.
Scopul Barmaniadei este, mai mult decât concursul în sine, pregătirea barmanilor ca specialiști compleți, știind să servească perfect acest produs și cunoscând cultura cafelei. Astfel ei vor putea să educe la rândul lor consumatorii pentru a înțelege și savura o  cafea de calitate.
Pentru a-i ajuta să se pregătească, organizatorii au pregătit un workshop despre cafea care include și o vizită de documentare la fabrica de cafea Don Café.
„Aceasta etapă de cafea ține pasionații cafelei conectați la cunoștințe și informare. Am reușit și pentru această etapă să aducem doi reprezentanți din juriile internaționale de specialitate, alături de care am putut organiza workshop-uri și seminarii interactive. Pentru a crește industria de cafea este nevoie de oameni pasionați, produse de calitate și multe multe cunoștinte. Țelul nostru este acela de a crea o generație de oameni care să dezvolte această cultură și pasiune pentru cafea în România. Secretul unei cafele bune este prepararea, și pentru noi toți este important să avem profesioniști în spatele barului care să scoată din fiecare cafea cele mai bune arome”, a declarat Mihai Panfil, fondator Barmania și organizatorul competiției.
efect2Potrivit acestuia, în ultimii doi ani s-a resimțit o îmbunătățire a calității serviciilor pe acest segment. Avem însă foarte mult de recuperat dacă ne raportam la amploarea pe care o are industria cafelei în țările dezvoltate. În România 85% din consumul de cafea este casnic iar a bea un espresso de calitate  în oraș este o provocare.
„Prin programele dezvoltate alături de brandul Don Café ne-am dorit să venim cu un aport în educația tinerilor barista. Scopul nostru este să le alimentăm pasiunea pentru cafea prin educație, exersare și interacțiune la nivel internațional.”  a adăugat Mihai Panfil. 
Alegerea celor mai bune boabe de cafea și precizia modului de preparare aduc excelența băuturii servite. Creativitatea, precizia tehnicii de lucru, prezentarea băuturii vor balansa în mod egal decizia juriului în desemnarea celei mai frumoase prestanțe. Competiția de barista se va desfășura în două faze: Calificari, care vor avea loc în cursul zilei de marți și Finala, începând cu ora 20.00.
În cadrul finalei, proba pentru cei mai buni 6 barista calificați va fi: preparararea și servirea corectă a: 4 capucino, 4 espresso și 4 băuturi propri cu baza de cafea, în intervalul a 15 minunte.
Juriul va urmări tehnica de lucru folosită, metoda de preparare, dar și modul în care barmanii vor reuși să interacționeze cu juriul în timpul probelor, atitudinea acestora în timpul prestației, modul in care isi vor prezenta produsul fiind foarte important în evaluarea finală.
Pentru etapa de Cafea sunt înscriși 25 candidați. Cei mai buni barista din România vor fi recompensați cu următoarele premii: locul I – 400 €, locul II – 250 € și locul III – 150 € dar și alte premii speciale oferite de partenerii competiției.
Aceasta este doar o provocare dintr-o serie de 6 etape. Concurentul cu cele mai multe puncte acumulate de-a lungul tuturor probelor de concurs va fi desemnat „Barmanul Anului 2011 în România”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302