Ecourile ProWein 2012 şi noutăţi despre ediţia din 2013

Ecourile ProWein 2012 şi noutăţi despre ediţia din 2013
person Horeca
access_time_filled

Târgul internațional de vinuri și băuturi spirtoase ProWein din Dusseldorf a atras la ediția din acest an peste 40.000 de vizitatori de specialitate din întreaga lume și 3930 de expozanți din 50 de țări. Datele statistice arată o creștere cu aproximativ 10% a numărului total de expozanți, față de ediția precedentă. În primăvara anului 2013 profesioniștii își dau din nou întâlnire în Germania, la Dusseldorf, în perioada 24-26 martie.

prowein2

Ediția din acest an a adus o creștere a numărului de vizitatori de specialitate. Mai mult de jumătate dintre aceștia au fost importatori și comercianți din afara Germaniei, reprezentând toate piețele importante și canalele de comercializare relevante pentru exportatorii de vinuri: comerț en gros și en detail, magazine specializate, gastronomie și sectorul horeca. Peste 60% dintre vizitatori se află în poziții decizionale în cadrul entităților reprezentate.
Specialități cu conținut ridicat de alcool
În domeniul băuturilor spirtoase au fost din nou prezenți mai mult de 300 de producători internaționali cu un portofoliu foarte cuprinzător, de la mărcile și tipurile clasice premium până la băuturi noi și interesante. De exemplu renumita distilerie Ziegler și-a lansat la ProWein 2012 noul wiskey „Aureum 1865”, în timp ce participanții în standul colectiv al regiunii Guizhou din China au propus specialiștilor prezenți noua băutură de lux Moutai.

wein2

Program bogat de manifestări conexe
Pentru întregirea varietății ofertei expozanților, Messe Dusseldorf organizează o serie de manifestări conexe târgului. La ProWein 2012 acestea au fost:
•  Zona centrală de degustări, cu tematica „Ursprungswein ” Wines of Origin”
•  Salonul specializat de delicatese „Wine’s best friends”
•  Zona de „experimente în pahar” ” „Do-it-yourself-Lab ” Infusions, Bitters&Co” în FIZZZ-Lounge
•  Numeroase manifestări ale expozanților, la standurile acestora, pe cele mai variate subiecte. Toate acestea au adus inspirație și le-au oferit vizitatorilor idei interesante pentru afacerile lor.

2013 aduce evenimente importante pentru specialiștii din industria vinului din întreaga lume

În primăvara viitoare, branșa își dă din nou întâlnire în Germania. După târgul internațional de la Dusseldorf, participanții sunt așteptați la Stuttgart, la Intervitis Interfructa, cea mai mare expoziție de tehnologie pentru vitivinificație, pomicultură și procesarea fructelor, organizat în perioada 24-27 aprilie 2013.

intervitis

Expoziția oferă tehnologie și know-how pentru vinificație, procesarea fructelor, producerea sucurilor și băuturilor spirtoase. Evenimentul este organizat o dată la 3 ani. Organizatorii, asociația viticolă din Germania și Messe Stuttgart, așteaptă la ediția din 2013 peste 600 de expozanți și aproximativ 40.000 de vizitatori de specialitate din întreaga lume.
În cadrul evenimentului se va desfășura și cel de-al 61-lea Congres vitivinicol din Germania, organizat sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului. Experți din lumea vinului din întreaga lume sunt invitați la acest congres.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302