Festivalul gastronomic D’ale Gurii Dunării se mută la Bucureşti

Festivalul gastronomic D’ale Gurii Dunării se mută la Bucureşti
person Horeca
access_time_filled

A patra ediție a festivalului gastronomic și eco-cultural D’ale Gurii Dunării se va organiza în premieră anul aceasta, în București, în perioada 29-30 iunie, în curtea Muzeului Țăranului Român. Organizat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, festivalul își propune să demonstreze că tradițiile gastronomice și culturale ale Deltei constituie soluții viabile de dezvoltare durabilă pentru populația din regiune.

daledunarii

Pasionații de gastronomie vor putea gusta cele mai alese feluri de mâncare ale Deltei, pregătite cu spor de bucătari pricepuți din Deltă. De asemenea cei interesați de bucătăria deltaică pot afla cum se gătește în Deltă, de la cele 9 echipe de bucătari din regiune care vor concura pe 30 iunie la tradiționalul concurs de gătit. La concursul gastronomic vor participa comunități din Sulina, Letea, Jurilovca, Mahmudia, Mila 23, Luncăvița, Crișan, Chilia Veche, Pardina și Federația Comunităților Evreiești din România.

deltafood

Festivalul D’ale Gurii Dunării își propune să promoveze și tradițiile zonei, muzica și dansurile, care vor fi aduse direct din Deltă de către ansamblurile folclorice. Delta Dunării este una dintre zonele care se remarcă prin diversitatea etnică. Vizitatorii festivalului vor putea lua parte și la workshop-uri de împletituri tradiționale de papură și stuf și de țesut la război și vor putea participa la o demostrație de gătit borș de pește. Gurmanzii pot achiziționa brânzeturi și lactate de la Galați, pește afumat, zacuscă de pește, gem de nuci și dulceață de trandafiri și multe altele.
Obiectivele acestui festival sunt promovarea tradițiilor și a obiceiurilor locale din Delta Dunării și sprijinirea dezvoltării eco-turismului și turismului cultural ca alternative la activitățile industriale dar și de a arăta că pescuitul industrial și braconajul ” realități care distrug Delta ” trebuie să lase loc turismului gastronomic și celui cultural ” alternative benefice pentru oameni și blânde cu mediul înconjurător.

festivalDunare

Festivalul D’ale Gurii Dunării și-a propus să devină un eveniment anual de amploare și importanță europeană, care să ducă la atragerea turiștilor din țările dunărene, cărora Delta le „aparține”.

Programul festivalului îl găsiți aici.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302