Festivalul Italian, ediția 2015

Festivalul Italian, ediția 2015
person Horeca
access_time_filled

festivalulitalian2015În perioada 13 mai – 23 iunie, ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior – București, sub patronajul Ambasadei Italiei la București, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură, aduce Italia mai aproape de tine în cadrul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Italian. Festivalul se desfășoară în jurul datei de 2 iunie, când în întreaga lume se sărbătorește Ziua Națională a Republicii Italiene.

Festivalul cuprinde o serie de evenimente dedicate promovării produselor Made in Italy: oferte speciale la produse alimentare, modă, mobilă, promoții în restaurantele italiene partenere, evenimente culturale și multe altele.

Iată câteva dintre evenimentele care vor avea loc în cadrul Festivalului Italian: între 14 mai și 3 iunie are loc Gustul Italiei, o campanie dedicata produselor alimentare italienești, ce va cuprinde oferte promoționale și demonstrații culinare, ce se va desfășura în toate magazinele Metro Cash&Carry din România; între 29 mai și 3 iunie va avea loc „La masă… în restaurantele italiene”, o saptămână dedicată bucătăriei italienești în principalele restaurante din București, care vor servi un meniu promoțional; între 28 mai și 4 iunie are loc Săptămâna modei italiene, pe perioada căreia mai multe magazine italienești din București vor avea oferte speciale. Între 29 mai și 4 iunie are loc și Săptămâna Mobilierului Made in Italy, în decursul căreia magazinele de profil din București și nu numai vor avea prețuri speciale; tot în această perioadă mai multe librării din Capitală vor oferi reduceri la cărțile cu autor italian. 

Pe lângă evenimentele dedicate publicului larg, iubitor al stilului dolce vita, în cadrul Festivalului Italian vor avea loc evenimente destinate profesionistilor și societăților din domeniu.  Astfel, va avea loc pe 28 mai Italian Wine & Food Day, începând cu ora 10:30, la Hotelul Marshal Garden din București. Evenimentul este dedicat promovării vinurilor și produselor alimentare italiene și va avea ca participanți 20 de societăți producătoare italiene care doresc să intre pe piața românească. În deschidere va avea loc seminarul „Prezentarea Raportului de constatare a cazurilor de imitare de produse italiene în sectorul de retail alimentar din România – ediția 2015” organizat de Camera de Comerț Italiană pentru România.

Pe 3 iunie 2015, va avea loc  o conferință organizată de către Ambasada Italiei, Camera de Comerț Italiană pentru România și ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior București, intitulata „Strategiile pentru dezvoltarea Agriculturii în România: Instrumente financiare și oportunități de piață”.

Puteți găsi detalii despre toate evenimentele din program pe site-ul oficial al festivalului: www.festivalitalian.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302