Forumul Vinul.Ro 2013 aduce o serie de noutăți pentru profesioniști

Forumul Vinul.Ro 2013 aduce o serie de noutăți pentru profesioniști
person Horeca
access_time_filled

vanzarivinuriÎn perioada 12-14 aprilie 2013, profesioniști de vârf din HoReCa și retail, industria vinului (producție, marketing, distribuție, echipamente etc), bloggerii de specialitate, dar și pasionații de vin vor avea posibilitatea să participe la cea de-a doua ediție a Forumului Vinul.Ro, singura conferință națională despre vânzarea și promovarea vinului, eveniment care se va desfășura la hotelul Marshal Garden din București.

Concomitent, va avea loc și primul concurs de vinuri al anului, organizat împreună cu Organizația Somelierilor din România sub titulatura de „Vinurile Primăverii” și destinat să ofere recunoașterea meritată și vizibilitate publică noutăților de calitate apărute pe piața din România sau care se pregătesc să intre pe piață, anunță organizatorii – revista de specialitate Vinul.Ro.

Interesul înregistrat de ediția inaugurală a impus o creștere a agendei pentru cea de-a doua ediție a Forumului: dacă în toamna lui 2012 lucrările acestuia au durat o zi, acum programul cuprinde o zi de jurizări și două zile de prezentări și dezbateri, precum și o seară de gală în care vor fi anunțate premiile Concursului.„, se arată pe site-ul Vinul.Ro.

Gândit ca un spațiu al schimbului de idei și experiențe și de socializare profesională, Forumul din 12-14 aprilie va găzdui, pe lângă conferința dedicată creșterii vânzărilor, o expoziție de vinuri pentru profesioniști și o secțiune specială de „Speed Wine Dating” organizată de partenerii de la Wine Syndicate, în cadrul căruia vor fi programate întâlniri rapide între producătorii de vin și furnizorii de servicii și accesorii, pe teme dinainte stabilite sau apărute pe loc. De asemenea, pentru a facilita schimburile internaționale de experiență și pentru a aduce pe agendă un nou punct de interes, au fost invitați să susțină prezentări și degustări producători de vin din regiunea franceză Chateauneuf du Pape și din Republica Moldova.

vinuri

„Unicul eveniment de vin de asemenea anvergură și natură organizat în România, Forumul Vinul.Ro își propune nu doar să găzduiască dezbateri, ci să ofere soluții concrete, aplicate deja în industria națională și internațională. Concepte de produs, construirea unor politici comerciale și de imagine coerente și eficiente, accelerarea promovării și vânzărilor în localuri (o problemă pentru majoritatea managerilor de restaurante, dar și pentru producătorii de vin), folosirea politicilor speciale pentru atragerea și fidelizarea clientelei, poziționarea HoReCa, tactici tradiționale sau de gherila pentru creșterea notorietății ” toate se vor discuta pe baza unor studii de caz concrete.”, spun organizatorii.

Vor fi prezentate concepte și strategii de succes, care au fost aplicate în diferite locații, cu rezultate măsurabile în vânzări. Și anul acesta, pe afișul evenimentului vor figura specialiști de talie internațională, producători de succes din România și din străinătate, consultanți, manageri și proprietari de restaurante de top, precum și distribuitori și importatori de vinuri sau reprezentanți ai pieței de retail.

Pentru a facilita atât socializarea participanților, cât și instruirea pe cale informală, va fi amenajată și o expoziție de vinuri, cu un spațiu special destinat discuțiilor. La fel ca întregul eveniment, și acestea se adresează profesioniștilor, însă sunt invitați să participe și bloggeri de specialitate, reprezentanți ai media de specialitate sau pasionați de vinuri.

Mai multe informații despre eveniment găsiți pe site-ul Vinul.Ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302