Grecia scumpeşte, din nou, băuturile răcoritoare şi apa

Grecia scumpeşte, din nou, băuturile răcoritoare şi apa
person Horeca
access_time_filled

 grecia-waterConform unui raport al publicației grecești Kathimerini, Grecia plănuiește să crească taxa pe valoarea adăugată pentru apa îmbuteliată și sucuri de la 13% la 23%. Guvernul elen susține că economia trebuie să pună accentul pe consumul sănătos, iar asta înseamnă că obiceiurile de consum sănătoase vor costa mai mult.
Noua taxă va fi aplicată din luna septembrie și va viza apa îmbuteliată, sucurile din fructe și legume, cafeaua, ceaiurile și băuturile răcoritoare și reprezintă a doua creștere a TVA în acest an. De la aplicarea primei creșteri a TVA, de la 9% la 13%, vânzările de apă îmbuteliată au scăzut cu 20%.

grecia-juices
„Datorită contribuției sale la sănătatea publică, nici un produs de apă natural nu trebuie să fie supus creșterii TVA sau altor taxe de vânzare”, susține Richard Hall care a propus recentul „Protocol global pentru apa îmbuteliată”. „Apa este ingredientul de bază și esențial pentru viață. Este de neconceput să taxezi consumul acesteia”.
Grecia are nevoie ca populația să grăbească revenirea economică. Dar în contextul în care obiceiurile de consum sănătos sunt taxate, statul elen va crea noi probleme, în special pentru producătorii care deja se gândesc să-și micșoreze producția de băuturi răcoritoare.

Sursa: FoodBev.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302