Începe săptămâna bucătăriei italiene în 24 de restaurante din ţară

Începe săptămâna bucătăriei italiene în 24 de restaurante din ţară
person Horeca
access_time_filled

20 de restaurante italiene din București și 4 restaurante cu acest specific din alte orașe ale României (Timișoara, Oradea și Craiova) participă în perioada 1-7 iunie la evenimentul „La masă în restaurantele italiene”, organizat de Ambasada Italiei și Institutul Italian de Comerț Exterior, în cadrul Festivalului Italian.
„Scopul acestei inițiative este să îmbunătățească cunoștințele despre bucătăria și produsele italiene în rândul consumatorilor români. Evenimentul face parte dintr-un obiectiv mai amplu pe care ne-am propus sa îl atingem prin organizarea Festivalului Italian, acela de a promova importanța rolului cultural, comercial și economic pe care prezența italiană o are în România, ne-a declarat dl. Mario Iaccarino, Directorul Institutului Italian de Comerț Exterior.

italianfood

Astfel, cu ocazia sărbătoririi zilei Republicii Italiene (din data de 2 iunie), organizarea Festivalului Italian în România a devenit deja o tradiție. Ambasada Italiei și ICE organizează cu această ocazie o serie de evenimente culturale și comerciale, printre care și evenimentul „La masă în restaurantele italiene”.
Criteriile principale în alegerea restaurantelor au fost: restaurantele trebuie să aibă bucătărie italiană (prioritate având restaurantele cu chefi italieni) și un nivel de servicii ridicat. Reprezentanții Institutului Italian de Comerț Exterior ne-au declarat că înscrierile s-au finalizat în prima decadă a lunii mai, însă pe viitor „Aștepăm propuneri din partea restaurantelor care corespund criteriilor principale și care doresc să se înscrie la ediția viitoare a manifestării”.
Cum se va desfășura concret evenimentul „La masă în restaurantele italiene”? Practic fiecare restaurant propune consumatorilor unul sau mai multe meniuri create special pentru această ocazie, la prețuri promoționale.
outRestaurantele care participă la această campanie de promovare a bucătărie italienești sunt: din București:  restaurantul Buon Cibo, Cantina Verde, Capri, Capricciosa, Trattoria Cor’Tile, Cucina ” The Italian Kitchen, Da Giulio, Exile, Ristorante Gallienus, Il Corso, Ristorante Il Giardino Segreto, Il Peccato, Malvasia, Modigliani, Roberto’s, Trattoria Buongiorno, Trattoria del Tatoli, Trattoria Perche’No, Trattoria Sapore di Mare, Unico Vero. Din Craiova participă restaurantul Atrium, din Oradea restaurantul Corsarul, iar din Timișoara participă 2 restaurante, și anume Insieme și Pomo d’Oro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302