Investiție de peste 2,5 milioane de euro într-o nouă casă de vinuri

Investiție de peste 2,5 milioane de euro într-o nouă casă de vinuri
person Horeca
access_time_filled

danmunteanCu o experiență de peste 30 de ani în industria vinului, Dan Muntean lansează o nouă casă de vinuri pe piața din România – Domeniul Muntean. Noua companie va produce vinuri proprii, din recolta acestei toamne, și importă deja o selecție de vinuri de la reputate case din Franța, Germania, Spania, Italia, Chile și Noua Zeelandă, care se vor regăsi atât în retail, cât și în Horeca. Investiția totală, la finalul proiectului, se va ridica la peste 2,5 milioane de euro.

Domeniul Muntean este un business de familie, născut din dragostea pentru vinuri și pentru oamenii care trudesc în slujba lui, pentru locurile binecuvântate din care viile și soarele ne oferă această fericire zilnică. Vom începe producția de vinuri proprii din recolta acestei toamne, punând în valoare atât soiuri tradiționale românești, precum Fetească Neagră, Tămâioasă Românească, dar și soiuri internaționale, binecunoscute românilor – Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon sau Chardonnay. Portofoliul nostru de importuri se bazează pe o selecție atentă și exclusivistă de vinuri atât din Lumea Veche, cât și din Lumea Nouă: vinuri rose din Sudul Franței, Tempranillo din Spania, Riesling-uri germane, Shirazuri din Australia sau Carmenere din Chile… Pășim cu încredere într-o piață dinamică și extrem de competitivă. De la an la an, creșterea apetitului consumatorului român pentru nou, dorința de a experimenta gusturi și arome noi și abilitatea de a înțelege vinurile de calitate ne dau această încredere”, a declarat Dan Muntean, fondatorul casei de vinuri Domeniul Muntean.

Compania este în faza de finalizare a achiziției unei crame și a unei suprafețe de circa 70 de hectare de viță de vie în regiunea viticolă Dealu Mare.

Vinuri internaționale, distribuite în premieră în România

Portofoliul de importuri al casei Domeniul Muntean cuprinde branduri celebre din Europa – Grupul Gerard Bertrand, Grupul Pesquera Alejandro Fernandez, Dr. Loosen, Villa Wolf, Ciela e Terra -, cât și din Lumea Nouă – Luis Felipe Edwards și Seifried.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302