La Folie se extinde pe piața din București

La Folie se extinde pe piața din București
person Horeca
access_time_filled

extinderelafolieLa Folie, primul lanț autohton de cafenele cu specific franțuzesc din România, dedicat produselor de patiserie artizanală, s-a lansat pe piața din București, deschizând o primă locație în zona Pieței Victoriei, precizează reprezentanții companiei într-un comunicat.

La Folie a debutat în Iași, în Palas Mall, devenind în scurt timp cea mai cunoscută cafenea din zona Moldovei. Interesul din ce în ce mai ridicat al clienților pentru produse realizate din ingrediente naturale și concurența relativ scăzută de pe piața ieșeană au facilitat dezvoltarea rapidă a companiei și premisele extinderii la nivel național. Astfel, în urma rezultatelor financiare realizate, deschiderea unei noi locații, tot în centrul Iașului și abordarea pieței bucureștene prin investiții proprii au fost decizii strategice ce au stat la baza consolidării poziției brandului pe piața de profil„, se arată în comunicat.

Ținta propusă pentru anul 2015, este extinderea pe piața bucureșteană prin deschiderea a încă două locații, astfel încât investiția totală din București în cele 3 locații și laboratorul propriu, va ajunge la aproximativ 450.000 euro. Până la finalul anului 2016 se estimează, pe București, atingerea unei cifre de afaceri de minim 1,5 milioane euro.

Strategia de extindere din București vizează și abordarea unui nou segment de piață, cel al evenimentelor corporate și nu numai, segment care, prin particularitățile sale, va presupune consolidarea structurii logistice.

Pe termen lung compania își propune realizarea în București a unui centru logistic care să permită dezvoltarea unui sistem național de francizare începând din a doua jumătate a anului 2016. Prin investițiile viitoare din Iași compania va urmări și posibilitatea extinderii în Chișinău.

Despre companie:

SC Gourmanderie SRL este o companie cu capital integral românesc înființată în 2012, ce deține în prezent 3 locații situate în Iași și în București.

Până în acest moment, investițiile din Iași și București au creat aproximativ 65 de locuri de muncă, numărul acestora urmând să crească până la sfârșitul anului 2015 la aproximativ 100.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302