Lupta pentru titlul “Barmanul Anului 2012” continuă

Lupta pentru titlul “Barmanul Anului 2012” continuă
person Horeca
access_time_filled

Barmaniada 2012 continuă marți, 9 octombrie, cu Etapa de Bere și Vin, după ce în luna septembrie a desemnat cei mai rapizi barmani din România: Andrei Todosi, Emanuel Magda și Bogdan Tenciuc. În cadrul celei de-a doua etape, barmanii vor trebui să își demonstreze atât calitățile de somelieri, cât și cele de berari pricepuți.

Începând de anul acesta, Barmaniada, cea mai complexă competiție de bartending din România, reunește, într-o nouă probă de excelență în cursa pentru titlul de Barmanul Anului, măiestria prezentării vinului cu îndemânarea servirii berii. Marți, 9 octombrie 2012, ora 20.00, în cadrul Etapei de bere ș vin, barmani din toată țara vor răspunde acestei noi provocări, demonstrându-și în fața juriului de specialitate și a publicului, atât calitățile de somelieri, cât și cele de berari pricepuți.”, se arată pe site-ul evenimentului.

concursbere

Concurenții vor susține o probă teoretică cu întrebări despre istoria, servirea optimă, tipurile și caracteristicile vinului și ale berii. Dificultățile lansate de proba de bere apar la degustare, unde barmanul trebuie să recunoscă tipul de bere și materia primă. Iar la proba de vin, se va puncta capacitatea barmanului de a prezenta și de a servi cât mai profesionist, dar și originalitatea în prepararea unui cocktail pe bază de vin.

„Este greu să stăpânești acest domeniu vast și fascinant al bartendingului. Fiecare etapă a competiției este una de învățare, atât pentru concurenți cât și pentru organizatori. Prin această nouă abordare ne dorim să testăm cât mai exact aptitudinile concurenților. Am hotărât să creăm probe de competiție care să implice atât competențele unui somelier, cât și abilitățile unui maestru berar. Astfel, barmanii interesați de arta vinului vor fi provocați să cunoască cultura de a prepara și a servi bere, și vice versa„, a declarat Mihai Panfil, fondator Barmania, organizatorul competiției.

Barmaniada a pregătit mai multe momente speciale, atât pentru participanți cât și pentru public. Competiția se va deschide cu un spectaculos domino alcătuit din 500 de cocktailuri cu bere, spre deliciul tuturor susținătorilor. Pentru pasionați, organizatorii au pregătit un workshop, unde barmani recunoscuți vor prezenta rețete proprii de cocktailuri cu bere. Delicioasele cocktailuri vor fi completate cu o selecție de beri rar întâlnite în România, cuprizând ale, larger și beri de fermentare spontană.

concursbarmaniada

De asemenea somelieri recunoscuți vor susține prezentări și degustări cu 2 vinuri speciale: Jacobs Creek, cel mai apreciat vin din Australia și Santa Margherita, un renumit vin italian. În cinstea câștigătorilor, Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai buni somelieri specializați în prezentarea podgoriilor și vinurilor românești, va sabra o imensă sticlă de șampanie Mumm Magnum, folosind aceasta tehnică spectaculoasă, patentată încă de la începutul secolului XIX, de către trupele imperiale ale lui Napoleon Bonaparte.  

Jurizare și premii

Juriul va urmări respectarea pașilor de servire, tehnica de lucru folosită, metoda de preparare, dar și modul în care barmanii vor reuși să prezinte băuturile. Din juriu vor face parte Sergiu Nedelea, Cristian Grigore (somelier), Marjan Kukuneshoski (Barmanul Anului 2009), Marian Porumb (Barmanul Anului 2011).

Cei mai buni trei barmani vor fi recompensați cu următoarele premii: locul I ” 400 €, locul II ” 250 € și locul III ” 150 €. Barmanul Anului 2012 va fi desemnat la sfârșitul ultimei etape a competiției, pe baza totalului de puncte acumulate până în acel moment în urma participării la fiecare dintre etapele competiției, titlu care mai înseamnă 1000 de Euro și șansa de a reprezenta România la Jameson Bartenders Ball din Dublin, în ianuarie 2013.

Etapa de bere și vin este cea de-a doua probă din cadrul Barmaniada 2012, urmând ca restul etapelor să se desfășoare după cum urmează:
•  Barista ” noiembrie
•  Mixologie ” noiembrie
•  Working Flair & Exibition ” decembrie

Cu o participare a concurenților din toată țara, organizatorii își doresc acoperire la nivel național. Prin urmare, anul acesta, competiția va beneficia și de transmisie în direct, realizată cu sprijinul www.evenimentelive.ro. Transmisia va fi live pe site-ul www.barmaniada.ro.

Barmaniada este cea mai complexă competiție anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului și să creeze o comunitate de barmani care să interacționeze și să facă schimb de experiență, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluție în meseria lor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302