METRO extinde programul de susținere a producătorilor locali “De-ale noastre”

METRO extinde programul de susținere a producătorilor locali “De-ale noastre”
person Horeca
access_time_filled

METRO Cash & Carry România continuă în anul 2013, programul de susținere a producătorilor locali „De-ale noastre”, prin extinderea sortimentului, adăugând fructele în ofertă. Totodată, „De-ale Noastre” include parteneriate cu producători din noi zone legumicole.

„Programul De-ale noastre este unul dintre programele prioritare ale METRO Cash & Carry România și capătă noi dimensiuni începând cu 2013. Extinderea sortimentului și încheierea de noi parteneriate cu producători din proximitatea Capitalei, precum și din țară, reprezintă elemente care pot să răspundă unor nevoi socio-economice la nivel național. Pe de-o parte, oferim clienților noștri și consumatorilor, legume și fructe românești care respectă standarde înalte de calitate; pe de altă parte, oferim consultanță și sprijin producătorilor români pentru o agricultură sustenabilă și pentru a-și comercializa produsele„, a declarat Dusan Wilms, Director General METRO Cash & Carry România.

metrodealenoastre

Noutățile programului „De-ale noastre” 2013

Anul acesta, programul își extinde parteneriatul, adresându-se atât unor producători locali din bazinul legumicol Poiana Mare, județul Dolj, cât și unor fermieri din jurul Bucureștiului.

În 2013, „De-ale noastre” își mărește oferta de produse, ajungând la un sortiment de 35 de legume și fructe, comparativ cu 4 tipuri de legume în 2012. Un element de noutate în program este introducerea sortimentului de fructe proaspete: pepene galben și pepene verde de Dăbuleni – soiuri apreciate la nivel național pentru gustul și mirosul lor unice. 

Prin oferta extinsă de legume și fructe, METRO România vine în întâmpinarea clienților săi, oferindu-le produse proaspete „De-ale noastre”, în perioada mai-octombrie 2013.

Sprijinul oferit producătorilor locali

Programul „De-ale noastre” este un program unic în România din punctul de vedere al susținerii producătorilor locali, deoarece oferă sprijin în toate etapele-cheie ale producției (consultanță, soluții de colectare, ambalare), precum și monitorizare, distribuție și o piață de desfacere a producției, în magazinele rețelei METRO din România.

rosiiromanesti

Compania asigură producătorilor din program consultanță specializată din partea inginerului agronom, consultant al METRO Cash & Carry România. Rolul acestuia este de a-i asista pe micii producători în fiecare etapă a procesului de producție, oferindu-le sfaturi privind: selecția soiurilor, în funcție de tipul de sol, perioada optimă de recoltare, tehnici și mijloace de producție sau metode de eficientizare a costurilor de producție și resurselor.

Astfel, producătorii obțin fructe și legume care respectă standardele de calitate impuse la nivel internațional și își pot eficientiza producția și resursele investite.

legumesifructeromanestiSpecificul produselor „De-ale noastre”

Controlul producției, din momentul semănatului și până în momentul când legumele ajung la raft, asigură trasabilitatea produselor sau originea lor controlată. Aceasta înseamnă că orice client METRO, care cumpără legumele și fructele „De-ale noastre”, are la dispoziție informații referitoare la originea acestora, metodele de producție folosite, sau perioada de recoltare, având astfel o garanție a calității lor.

După colectare, produsele sunt livrate în toate magazinele METRO Cash & Carry din țară în cel mai scurt timp, pentru a păstra un nivel ridicat de prospețime al legumelor și fructelor. Tehnicile tradiționale de cultivare conferă gust și miros autentice produselor și impun folosirea în proporție de peste 80% a îngrășămintelor naturale.

Programul face parte din platforma de susținere a producătorilor locali a METRO Cash & Carry România, prin care compania încurajează dezvoltarea unor sectoare cheie ale economiei și stabilește noi standarde la nivelul pieței și a producătorilor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302