O nouă distincție pentru somelierul Marinela Vasilica Ardelean

O nouă distincție pentru somelierul Marinela Vasilica Ardelean
person Horeca
access_time_filled

marinelavasilicardeleanGourmand Drinks Awards anunță că Marinela Vasilica Ardelean este laureata premiului la nivel național, pentru România, în anul 2014, la categoria Best Wine Book Translation, ca autoare a volumului „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”.

Conform regulamentului, cartea celei care a fost desemnată somelierul anului 2014 în România va intra automat și în concursul la nivel mondial, organizat de Gourmand Drinks Awards în China, între 8 și 11 iunie 2015. Câștigătorii premiilor naționale vor intra în competiție pentru a-și adjudeca titlul The Best in the World. Rezultatele vor fi anunțate marți, 9 iunie 2015, la evenimentul anual de acordare a premiilor ce va avea loc în Yantai, Capitala Vinului din China, în timpul Festivalului Grapes by the Sea, pe plaja Wine Bay.

Lista cu reprezentanții celor 70 de țări participante la Gourmand Drinks Awards va fi postată pe site-ul companiei, în luna februarie.

Premiile Gourmand Drinks, înființate în anul 1995 de Édouard Cointreau – descendent al faimosului scriitor francez, din secolul al XVI-lea, Rabelais -, au fost asociate de jurnaliștii de specialitate, din punct de vedere al importanței lor în domeniul gastronomiei, cu renumitele premii Oscar.

Volumul „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene” este bilingv, în română și italiană, și a fost tipărit în 2014, la editura italiană Terra Ferma.

Autoarea cărții, Marinela Vasilica Ardelean, s-a stabilit în Italia în urmă cu 15 ani și este deținătoare a unei diplome de Master in Business Administration, fiind și specialistă în șampanii. Cu două licențe în Economie și Drept este Brand Manager al companiei italiene Foss Marai Spumanti, membră în jurii ale unor concursuri naționale și internaționale de vinuri, precum și profesoară la „Italian Chef Academy” din Roma. Recent i s-a acordat și titlul Dame Chevalier des Coteaux de Champagne.

Sursă foto: www.ardelean.it

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302