Petro Vaselo singurul brand străin prezent la Slow Fish 2011

Petro Vaselo singurul brand străin prezent la Slow Fish 2011
person Horeca
access_time_filled

În perioda 27-30 mai la Genova, Italia, are loc evenimentul internațional bianual dedicat produselor culinare pe bază de pește. Continuând tradiția evenimentelor Slow Food și repetând debutul cu succes la public al Slow Fish 2009, vor fi prezente și în acest an Bucătăriile de stradă cu temă marină.

Slow-fishExpresii ale culturii locale și tradiționale, ale gustului neomologat, variat, proaspăt și sezonier, antiteze ale fast-food-ului, Bucătăriile de stradă prezente în cadrul manifestărilor Slow Food sunt alese pentru a reprezenta o parte antică a gastronomiei, cu rădăcini puternice în culturile populațiilor care le practică, capabile a se adapta la specificul alimentației moderne, conservând totodată caracteristicile, gusturile și principiile originare.
sigla_petro_vaselo_marchioCeea ce este neobișnuit și original, la fel ca și stilul Slow Food, este alăturarea cu produsele vinotecii românești în formare. Aceasta este prima experiență de parteneriat între Slow Food și vinurile din Banat, Petro Vaselo, o experiență în care ambele părți își doresc să obțină un mare succes și care să reprezinte începutul unei colaborări de durată, dat fiind că familia Dal Tio, proprietara brandului Petro Vaselo, împărtășește pe deplin filosofia Asocierii.

Au ales în schimb să revină la producția de vinuri într-un ținut cu o tradiție viticolă și vinicolă care aproape se pierduse. Au început să lucreze cu specii viticole internaționale, conferindu-le o conotație puternic locală și, în același timp, să efectueze studii importante și aprofundate asupra speciei viticole specific românești „Fetească” cu versiunile sale „Neagră”, „Regală” și „Albă”. Vinurile bănățene „Ovaș” – Cabernet S./Merlot și „Otarnița” – Pinot Noir vor însoți preparatele pe bază de pește în cadrul manifestărilor „Bucătăriile de stradă”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302