Planurile Starbucks în România în 2015

Planurile Starbucks în România în 2015
person Horeca
access_time_filled

deschidericafenelestarbucks2015Starbucks intenționează anul acesta să-și dubleze numărul de cafenele existente în România la finalul anului 2014, ne-a declarat, în cadrul unui interviu, Cezara Carteș, Marketing Specialist România&Bulgaria pentru Starbucks. 

Planurile pe 2015? Deschidem, deschidem, deschidem. Avem în plan dublarea numărului de cafenele pe care l-am avut la final de 2014, respectiv 12. Planul nostru este așadar să deschidem în 2015 încă 12 cafenele și deja am început acest proces. Prima locație este Starbucks Reserve. Vom mai deschide încă 2 locații în București, una pe Calea Victoriei, iar a doua locație va fi la Upground, pe Fabrica de Glucoză. Vom deschide și a doua locație a noastră în Iași, tot în incinta Palas Mall, doar că aceasta va fi locația destinație. Prima cafenea pe care am deschis-o aici în luna decembrie a anului trecut este bazată mai mult pe conceptul de take away, nu sunt foarte multe locuri și se bazează mai mult pe ideea de a a-ți lua cafeaua și a merge să te plimbi. În schimb, cea de-a doua va fi o locație destinație, va avea terasă, va fi mult mai mare. Vom deschide cafenele și în alte orașe, precum Brașov, pe care le vom detalia pe parcurs„, ne-a declarat Cezara Carteș.

Cafenelele din București și Iași avute în plan de Starbucks se vor deschide până în luna aprilie a acestui an.

Reprezentantul Starbucks ne-a confirmat totodată că anul acesta se va redeschide locația din AFI Palace Cotroceni, în perioada aprilie-mai, dar în altă parte a centrului comercial, intenția fiind de a beneficia de un spațiu mult mai mare. „Plănuim să redeschidem în Afi, undeva în perioada aprilie – mai. Va fi o cafenea mult mai mare, acesta a fost și scopul pentru care am închis locația inițială din Afi. Am vrut să o relocăm în altă parte a centrului comercial, astfel încât locația să ne permită să avem și terasă. Locația inițială era mică și nu mai făcea față capacității. Era supraaglomerată mereu. Plus că era una dintre primele locații deschise, iar trecerea timpului a lăsat semne vizibile și am vrut să oferim clienților noștri ceva nou„.

Totodată, Cezara Carteș ne-a confirmat că locația din America House nu se va închide, așa cum s-a speculat la sfârșitul anului trecut în presă.

Anul trecut a adus o serie de schimbări pentru Starbucks Romania, schimbări care au avut un impact pozitiv asupra planurilor de extindere. „Începând de anul trecut de când nu mai suntem sub licență Marinopolous, deci nu mai aparținem de trustul din Grecia care deținea licența de operare pe Grecia, Cipru, România și Bulgaria, am avut în sfârșit capacitatea de a ne dezvolta. A fost o decizie bazată pe mai multă libertate și flexibilitate. Ca dovadă am început deschiderea de noi locații, care până atunci stagnase”, ne-a declarat Cezara Carteș.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302