Prima cafea Robusta certificată de Coffee Quality Institute

Prima cafea Robusta certificată de Coffee Quality Institute
person Horeca
access_time_filled

sethuraman-logoSethuraman Estate’s Robusta Kaapi Royale (RKR), din India, a devenit prima cafea Robusta certificată de Institutul pentru Calitatea Cafelei evaluată cu ajutorul R Coffee System, inspirat din sistemul Q Coffee. Printr-un proces de degustare în orb, cafeaua a obținut un scor de 82.76 de puncte și a primit primul R Certificate emis de organizație de la lansarea inițiativei Fine Robusta.
„Misiunea CQI este să îmbunătățească calitatea cafelei și a vieții oamenilor care o produc, inclusive a celor care cultivă Robusta”, a precizat directorul executive CQI, Ted Lingle. „Fermierii de Robusta nu s-au bucurat de prețurile mari ale cafelei din ultimii ani, pentru că standardele scăzute sau inexistente pentru cafelele de tipul Robusta au considerat această cafea un substituent inferior cafelei Arabica. Sistemul R Coffee a fost stabilit pentru a stabili în această industrie un standard independent de indentificare a cafelelor Robusta de calitate, astfel încât aceste cafele să aibă parte de recunoașterea pe care o merită în piața de profil”, a spus Ted Lingle.
Într-un process similar cu standardul industriei Q Coffee System, cafelele de tip R sunt evaluate de trei evaluatori licențiați potrivit Coffee Quality Institute’s R Grading System. Cafelle care întrunesc cu succes standardele pentru a fi considerate Fine Robusta, primesc un R Certificate.

Robusta_2
„Suntem onorați să primim primul certificat de calitate pentru Robusta emis de CQI. Acest lucru nu este numai o realizare a noastră a celor de la Sethuraman Estate, ci este un moment istoric pentru toți producătorii de cafea Robusta. Sperăm că acest program, în viitor, să schimbe reputația cafelei Robusta în industria cafelei de specialitate și îi va inspira pe fermierii de Robusta să îmbunătățească calitatea produsului lor”, a spus Nishant Gurjer, partener la Sethuraman Estate.
Cafelele Arabica și Robusta certificate de CQI sunt listate în baza de date Q Coffee pe site-ul www.coffeeinstitute.org alături de copiile certificatelor și scorul obținut de fiecare tip de cafea.
ken_davidsCoffee Quality Institute (CQI) este organizație non-profit recunoscută la nivel internațional care se dedică calității cafelei. Prin programele Coffee Corps Volunteer Program și the Q Coffee System, CQI furnizează training și asistență tehnică producătorilor de cafea și distribuitorilor pentru a crește valoarea și volumul producției de cafea de calitate.
Sethuraman Estate este producătorul care a câștigat de trei ori Best Robusta în competiția Flavour of India, organizată de Consiliul producătorilor de  Cafea din India și a obținut cel mai mare rating acordat vreodată cafelei Robusta, adică 94 de puncte acordate de cunoscutul evaluator Ken Davids.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302