Primele capsule cu cafea de specialitate produse în România, realizate la Cluj

Primele capsule cu cafea de specialitate produse în România, realizate la Cluj
person Horeca
access_time_filled

Prăjitoria de Cafea Olivo Coffee Roasters a lansat, în premieră națională, primele capsule cu cafea de specialitate produse în România. Capsulele, realizate în Cluj-Napoca, sunt biodegradabile și compostabile, compatibile cu aparatele de cafea care folosesc capsule de dimensiuni mici.

Potrivit producătorilor, o astfel de capsulă conține 6,5 grame cafea cu un timp de infuzie de 12-14 secunde și un gramaj de 17 ml de cafea în ceașcă. Prețurile pornesc de la 26,60 lei pentru un set de 14 capsule. Fiecare capsulă este dozată cu cafea proaspăt prăjită și măcinată.

Aparatul care produce capsulele macină doza de cafea necesară pentru a crea fiecare capsulă pe loc, chiar înainte de a fi sigilată, păstrând, astfel, compușii care oferă aromă cafelei. Spre deosebire de alte produse de pe piață, sigiliul capsulelor produse la Cluj are dublu rol – atât de sigilare, cât și de filtrare a cafelei.

capsule de specialitate Olivo 3 photo credit Mihai Biris

Pentru consumatorii de cafea, capsulele au fost, în mod tradițional, un compromis: confort mai mare, dar o calitate mai scăzută și un impact mai slab asupra mediului înconjurător. Produsele noastre mențin nivelul de comoditate dorit de consumator, oferindu-i totodată un gust de calitate și o soluție ecologică de ambalare.”, a declarat Marius Nica,  Head Roaster Olivo Coffee Roasters.

Potrivit acestuia, un alt aspect care diferențiază capsulele produse de Prăjitoria Olivo Coffee Roasters este faptul că extracția cafelei e mai lentă, tocmai pentru ca apa să aibă timp să extragă compușii aromatici. Practic, tehnologia folosită permite măcinarea proaspătă, încapsularea pe loc, modificarea măcinării pentru fiecare tip de cafea în parte, specific în funcție de origine, varietate și prăjire.  

Capsulele de cafea de specialitate pot fi comandate online de pe site-ul Prăjitoriei – https://prajitoriaolivo.ro/cafea-de-specialitate/.

Dublarea cifrei de afaceri și creșteri semnificative ale vânzărilor online

în ciuda unui context dificil pentru industria HoReCa, prăjitoria clujeană reușește să încheie anul acesta cu o cifră de afaceri de aprox. 400.000 euro, dublu față de anul anterior. Totodată, vânzările magazinului online au înregistrat creșteri cu peste 500% în acest an față de 2019.  

Numărul de comenzi online a fost constant pe parcursul anului, excepție făcând lunile aprilie și noiembrie, când cifrele au depășit media lunară. Odată cu numărul comenzilor a crescut și valoarea acestora, iar cele mai comandate cafele de specialitate în acest an fost Roasters Blend, Ethiopia, Costa Rica. De asemenea, abonamentele de cafea au fost printre cele mai solicitate servicii din acest an”, a completat Marius Nica.

Reprezentanții Olivo Coffee Roasters afirmă că cele mai multe dintre comenzile plasate online au fost expediate în Cluj-Napoca, București, Timișoara și Brașov.

Despre Olivo Coffee Roasters

Prăjitoria de cafea Olivo Coffee Roasters  a fost înființată în anul 2012, fiind prima prăjitorie de cafea de specialitate din Transilvania. Compania susține cu mândrie comunitatea de home barista românească, oferind echipamente pentru prepararea cafelei, boabe proaspăt prăjite și sfaturi pentru utilizarea acestora.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302