Programul de educație alimentară “Sănătatea începe din farfurie” continuă

Programul de educație alimentară “Sănătatea începe din farfurie” continuă
person Horeca
access_time_filled

sanatateaincepedinfarfurieeditia4Selgros Cash&Carry România, împreună cu Chef Cezar Munteanu, continuă pentru cel de-al 4-lea an consecutiv programul de educație alimentară „Sănătatea începe în farfurie”.

Misiunea declarată a programului este de a cultiva o atitudine pozitivă față de nutriție, care să se dezvolte odată cu creșterea copiilor. Elevii din clasele I-IV incluși în program vor urma lecții împreună cu Chef Cezar Munteanu, care le va prezenta cele mai importante fructe și legume pe baza beneficiilor pentru sănătate, transformându-le în supereroi.

Anul trecut, peste 9500 de copii din 57 de școli au participat în programul Sănătatea începe din farfurie. În 2015, proiectul Selgros vizează școli din București, Brașov, Iași, Târgu Mureș, Oradea, Cluj, Ploiești, Timișoara, Craiova, Bacău, Galați, Brăila, Arad, Suceava și Constanța.

„Ne bucurăm să începem din nou caravana „Sănătatea începe din farfurie” și să învățăm copiii să se hrănească sănătos și să înțeleagă beneficiile legumelor și fructelor pentru o dezvoltare corectă a minții și a trupului. În acest an, Marele Premiu va consta într-o tabără în care copiii vor învăța să gătească, să decoreze brioșe, să intre în tainele teatrului și să participe la numeroase alte activități educative. Misiunea acestui proiect și a companiei SELGROS este de a contribui, alături de părinți, la educația copiilor în spiritul unui stil de viață sănătos, așa încât aceștia să crească mari, frumoși și sănătoși”, a declarat Daniela Sima, Marketing Manager Selgros Cash&Carry România. 

„Anul trecut am întâlnit peste 5000 de copii entuziaști și curioși, care au descoperit în fructe și legume niște prieteni de încredere. Iar acum, pornim din nou la drum în toată țara pentru a întâlni și a cunoaște și alți copii isteți și curioși, dornici să învețe ce se ascunde în spatele legumelor și fructelor. Cei mici nu sunt în general mari fani ai fructelor și legumelor sau sunt foarte selectivi, principala barieră fiind gustul. Prin combinații de alimente și tehnici de gătire, unele poate necunoscute părinților, reinventăm sau dăm mai mult gust legumelor și fructelor, făcându-le astfel mai prezente în mesele zilnice ale celor mici. Educația copiilor prin joacă și sprijinirea părinților cu informații și sfaturi practice de gătit sunt elemente esențiale ale evoluției spre o alimentație echilibrată și sănătoasă. Alături de Selgros și Asociația Chef Cezar continui eforturile începute acum patru ani, de a-i împrieteni pe cei mici cu fructele și legumele și de a le oferi o nutriție sănătoasă, ținând cont în același timp și de preferințele lor”, a declarat Chef Cezar Munteanu, partener fondator al programului „Sănătatea începe din farfurie”, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie și fondator al „Asociației Chef Cezar pentru un stil de viață sănătos”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302