România participă la Merano Wine Festival 2014

România participă la Merano Wine Festival 2014
person Horeca
access_time_filled

meranowinefestival2România participă în premieră la Merano Wine Festival 2014 cu 14 producători de vin Premium. Aflat la ediția a 23-a, acesta este unul dintre cele mai exclusive târguri la nivel mondial din domeniul industriei viticole. Evenimentul se desfășoară în perioada 7 – 10 noiembrie în Italia.

Dedicat operatorilor de sector, cu o prezență de 6000 vizitatori anuali și peste 500 companii de vinuri Premium, aleși cu extremă atenție, această ocazie este o deosebită oportunitate pentru imaginea viticulturii românești și pentru cei 14 producători români selecționați personal de către Marinela Vasilica Ardelean, somelier, și de către Helmuth Koecher – proprietar și fondator Merano Wine Festival.

Un salon în interiorul prestigiosului Kurhaus, va fi dedicat României, reprezentată de către 14 branduri românești: Viile Metamorfosis, Petro Vaselo, Villa Vinea, S.E.R.V.E., Gramma, Crama Basilescu, Davino, Crama Bauer, Prince Știrbey, Crama Gîrboiu, Nachbil, Vinarte, Liliac și La Sapata.

Este prima dată când un grup de companii românești este prezent la această manifestare expozițională, unul de o mare amploare și importanță pentru industria viti-vinicolă din Europa. Toate vinurile românești selecționate au fost premiate de către comisia de degustare a acestui festival. Conform regulilor de participare, la acest prestigios eveniment se pot prezenta doar vinurile care au fost degustate și aprobate în prealabil, fiind acceptate maxim 3 etichete pentru fiecare producător, indiferent de țara de origine.

Sunt prevăzute numeroase întâlniri cu presa, importatori, firme de distribuție din Italia, din țările UE și din afara spațiului comunitar, creându-se astfel reale posibilități de identificare a unor noi oportunități de export pentru produsele viti-vinicole din România, de dezvoltare a unor importante colaborări pe piața internațională și de atragere de investiții în țara noastră în acest domeniu de activitate.

În cadrul acestui eveniment prestigios va fi lansată și cartea Marinelei Vasilica Ardelean, „50 vinuri românești întâlnesc 50 preparate culinare italiene” un volum realizat în două limbi, italiană și română, ce va contribui în mod substanțial la imaginea vinurilor „Made In Romania”.

Cartea va fi lansată și în România, pe 5 decembrie, în cadrul târgului internațional de vinuri GoodWine din București.

Pe toată perioada de desfășurare a Festivalului Vinului de la Merano, companiile românești vor fi acompaniate de către de E.S. Dana Manuela Constantinescu – Ambasadorul României în Italia, Marius Cristea din partea Ministerului Economiei, Mirela Heizer, inspector ONVPV și Marinela Vasilica Ardelean.

Sursa: Comunicat de presă transmis de Marinela Vasilica Ardelean.

Sursa foto: www.lifetaste.tv

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302