Salonul Naţional de Vinuri al României promovează vinurile româneşti

Salonul Naţional de Vinuri al României promovează vinurile româneşti
person Horeca
access_time_filled

În preambulul primului Salon Național de Vinuri al României Vintest, care va avea loc în perioada 27-30 octombrie 2011 la Romaero Băneasa din București, organizatorii au derulat pe 13 octombrie primul eveniment de promovare, în cadrul căruia aproximativ 150 de invitați speciali (jurnaliști de specialitate și invitați speciali) au degustat vinurile românești prezentate de marile crame, dar și de micii producători. În restaurantul Hotelului Triumf din București, au fost prezenți, cu vinuri alese, 15 producători din toate zonele țării, fiecare oferind participanților, istoria vinului dăruit spre degustare.
evenimentPână la deschiderea oficială a Salonului Vintest, din 27 octombrie, mai este programat un eveniment de promovare, în 20 octombrie, de data aceasta, o degustare de vinuri românești în compania ambasadorilor.
În perioada 27-30 octombrie, la Romaero Băneasa, Salonul Vintest îi așteaptă pe toți iubitorii vinului să deguste gratuit din sutele de sticle deschise special pentru ei. Lansări de vinuri, show-uri gastronomice, competiții de îndemânare pentru barmani și ospătari, degustări de vinuri, toate îi așteaptă pe vizitatori la Vintest.
Salonul Național de Vinuri al României este organizat de o echipă de specialiști, cu o experiență de 28 de ani în industria vinului și care timp de 8 ani a inițiat și coordonat Salonul Internațional de Vinuri VINVEST – Timișoara, devenit un pol de referință în industria vinului românesc și internațional.
sticle-vin„Salonul Vintest se află la prima ediție și sperăm să-l aducem cel puțin la valoarea la care a ajuns fratele mai mare de la Timișoara. Spre deosebire de cel din vestul țării, la București se pune accentul pe produsele românești, întrucât vinurile din România și-au dovedit calitatea și pe piețele de peste graniță, fiind apreciate chiar și în țările care au tradiție și renume în industrie”, au declarat organizatorii.
Salonul Vintest are misiunea de a aduce în același loc producătorii de vin, distribuitorii și producătorii de accesorii, precum și societările de turism vitivinicol pentru a stabili punți de comunicare și relații de afaceri care să ridice sectorul vitivinicol.
Printre obiectivele Salonului menționăm: stabilirea unei relații între producătorii de vinuri și prestatorii de servicii conexe, promovarea micilor producători care nu au vinurile listate în super și hypermarketuri, prezentarea vinului românesc ambasadorilor proveniți din țări mari importatoare de vin și mari producătoare de vin, promovarea turismului vitivinicol, promovarea vinului ca aliment cu prioritate față de celelalte băuturi alcoolice și educarea gustului populației în asezonarea vinului cu mâncarea.
Ce producători de vin participă? Jidvei, Vincon Vrancea, WineRo, Domeniile Anastasia, Wine Princess, Domeniile Dealu Mare Urlați, Budureasca, Domeniile Sâmburești, Crama Oprișor, Senator Wine, Speed – Casa de Vinuri Huși, Cramele Pâncota, Domeniile Săhăteni, Crama Basilescu, Vifrana, Vinex Murfatlar, Domeniile Boieru, Domeniile Sara și Domeniile Nicorești.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302