Sibiul va primi titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019 în 25 ianuarie 2017

Sibiul va primi titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019 în 25 ianuarie 2017
person Horeca
access_time_filled

Sibiul va primi oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019 în 25 ianuarie 2017, la Atena, se arată într-un comunicat al Asociației Județene de Turism Sibiu.

în data de 25 ianuarie 2017, la Atena, va avea loc decernarea oficială a titlului de Regiune Gastronomică Europeană județului Sibiu pentru anul 2019 oficiată de Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism. Aceasta este ultima etapă în obținerea titlului, care a fost precedată de depunerea dosarului de candidatură în luna iulie 2016 și găzduirea în luna septembrie 2016 a vizitei juriului internațional, care a analizat dosarul de candidatură și a descoperit la fața locului motivele pentru care județul Sibiu merită acest titlu”, se arată în comunicat.

sibiuregiune gastronomicaeuropeana

Ceremonia de decernare va fi precedată în data de 24 ianuarie de festivitatea de transmitere a titlului de Regiune Gastronomică de la regiunile care au purtat acest titlu în 2016 (Minho – Portugalia și Catalonia – Spania) către cele care îl vor purta în anul 2017: Aarhus/Danemarca Centrală, Riga-Gauja (Letonia), Lombardia de Est (Italia).

Sibiul este membru al platformei Regiune Gastronomică Europeană din anul 2014 prin Primăria Municipiului Sibiu, iar dosarul de candidatură a fost realizat de un consorțiu de parteneri, format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Universitatea ‘Lucian Blaga’ Sibiu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Sibiul va fi reprezentat la cele două evenimente de o delegație formată din reprezentați ai instituțiilor care formează consorțiul amintit.

Sursa foto: www.oradesibiu.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302