Simpozionul Internaţional al Berii a reunit peste 150 de specialişti la Madrid

Simpozionul Internaţional al Berii a reunit peste 150 de specialişti la Madrid
person Horeca
access_time_filled

A patra ediție a Simpozionului Internațional al Berii s-a desfășurat pe 30 octombrie a.c., în Madrid, și a reunit peste 150 de specialiști internaționali, inclusiv din România, care au prezentat rezultatele celor mai noi cercetări din domeniul efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman.  Din România au participat membri ai Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, centru care a fost inaugurat în premieră în țara noastră în luna martie 2012.

consumbere

„Mă bucur că am reușit să fim prezenți anul acesta în cadrul uneia dintre cele mai importante manifestări științifice ale branșei noastre. Am asistat la prezentări extrem de interesante cu rezultate importante, pe care sperăm să le putem completa și noi în următorii ani cu studii făcute în România. Totodată, participarea la acest simpozion ne-a ajutat să ne setăm un standard de calitate a proiectelor și ne dorim ca pe viitor și cercetătorii români să își împărtășească experiențele cu mediul academic și științific internațional”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Prezentările din cadrul celui de-al patrulea Simpozion International al Berii au fost structurate în mai multe sesiuni, dedicate unor teme specifice, în care specialiști și cercetători din întreaga lume și-au prezentat cele mai noi descoperiri. Unele dintre cele mai apreciate subiecte au fost cele legate de bere și integrarea acestei băuturi într-un stil de viață sănătos.

Astfel, pe parcursul Simpozionului, Lina Badimón, medic la spitalul Sant Pau-UAB din Barcelona a prezentat rezultatele unui studiu care au demonstrat că un consum moderat de bere, fie cu alcool sau fără alcool, reduce stresul oxidativ, îmbunătățind performanța la nivel cardiovascular.

stildeviatasanatos

În plus, în susținerea aceleiași idei a fost prezentat pentru prima dată și un studiu legat de efectele pozitive ale consumului de bere în relație cu bolile cardiovasculare, în forma în care a fost publicat în jurnalul medical Basic Reasearch of Cardiology. Specialiștii au prezentat în cadrul simpozionului efectele pozitive ale consumului moderat de bere în relație cu osteoporoza, bolile cardiovasculare, obezitatea sau sănătatea feminină.

Comunicările pe tema berii au fost susținute de personalități ale comunității academice internaționale, iar una dintre cele mai apreciate prezentări a fost susținută de Tirso Pérez, Șeful Catedrei de Ginecologie din cadrul Universitatii Puerta de Hierro din Madrid. Acesta a discutat despre efectele benefice ale consumului de bere fără alcool în diferitele stadii ale dezvoltării femeii: conținutul important de acid folic si anti-oxidanți este extrem de util în etape precum sarcina sau alăptarea.

Doctorii Lluís Serra de la Fundația pentru Dieta Mediteraneana si Elliot Berry, Șef de Catedră la Universitatea din Ierusalim au discutat despre posibilitatea introducerii berii în piramida alimentară a dietei mediteraneene.

Rezultatele acestor cercetari vor fi prezentate publicului din Romania în cursul lunilor următoare de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție și se vor regăsi în format electronic pe www.beresanatatenutritie.ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302