Vinurile Sâmbureşti medaliate la Beijing

Vinurile Sâmbureşti medaliate la Beijing
person Horeca
access_time_filled

samb0După trei ani de prezență pe piața din România, vinurile de la Domeniile Sâmburești își dovedesc valoarea și pe piața internațională. Produs sută la sută românesc, Domeniile Sâmburești își revendică locul cuvenit în rândul vinurilor lumii și este răsplătit pe măsură. La ediția de anul acesta, din luna aprilie, a celui mai renumit târg de vinuri de la Beijing, „Wine China 2012” (China International Wine & Spirit Competition), Sâmburești a demonstrat că adevăratele vinuri roșii se află aici, cucerind cinci medalii prestigioase, fiind singurele vinuri românești premiate în această competiție.

Cabernet Sauvignon 2009 de Chateau Valvis a primit medalia de Aur la categoria vinuri roșii, în timp ce Chateau Valvis – Merlot 2010 a câștigat medialie de Argint. Vinurile de Domeniile Sâmburești au fost răsplătite cu trei medalii de Bronz, pentru Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010 și Chardonnay 2011.
samb2
Cu o piață de vinuri în valoare de 6,4 mld. $ și 1.500 mld. de litri, China savurează cu precădere vinurile roșii. Astfel, 70% din soiurile de vin de pe piață sunt roșii, iar jumătate din totalul importurilor pe piața chineza (150 mld. litri) provin din Franța. În acest context, recunoașterea valorilor românești în materie de vinuri este de o importanță cu atât mai mare. Merlot 2010 – Domeniile Sâmburești a câștigat medalia de bronz la EnoExpo Best Wine Contest 2011, din Polonia, în timp ce Cabernet Sauvignon este, după trei ani de existență pe piață, un vin cu mare notorietate printre consumatorii de vin roșu.

samb1
„Este un vin care a câștigat medalia de Aur la Vinvest 2012, cu producția din 2009. Același scenariu, bazat pe calitatea desăvârșită a vinului vrem să urmeze și Chardonnay-ul. Vinul se adresează unei piețe în continuă dezvoltare, greu de estimat în acest moment. Estimarea noastră însă este că vom vinde până la sfărșitul acestui an peste 1 milion de sticle”, declara Jean Valvis.

Gamele de vinuri comercializate de podgoriile Domeniile Sâmburești sunt: Sâmburelul de Olt ” vinuri din categoria consummer, Domeniile Sâmburești ” vinuri premium destinate marilor retaileri și Chateau Vlavis ” un Cabernet de colecție, prezent doar în horeca sau în magazinele specializate.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302