Astazi se celebreaza Ziua Urbanismului Mondial

Astazi se celebreaza Ziua Urbanismului Mondial
person Horeca
access_time_filled

 

Astazi se celebreaza Ziua Urbanismului Mondial

Ziua Urbanismului Mondial (World Town Planning) se celebreaza in fiecare an pe data de 8 noiembrie si constituie un prilej pentru autoritatile din intreaga lume de a analiza evolutia conceptului de planificare urbana, cat si de a arunca o privire critica asupra raspunsurilor actuale la problemele oraselor. in scopul celebrarii acestui moment istoric, organizatiile de profil de la nivel national, dar si organisme europene precum Consiliul European al Urbanistilor organizeaza astazi diverse evenimente, de la expozitii si conferinte la concursuri de profil si lansari de publicatii.

suburbia_sm

Astfel, Registrul Urbanistilor din Romania, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului organizeaza sub genericul „100 de ani de urbanism in Romania” o serie de evenimente care sa marcheze ziua de 8 Noiembrie, Ziua Urbanismului Mondial. in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca sau Alba Iulia au loc toata luna diverse evenimente pe tema urbanismului.

Astazi, la sediul MDRT are loc o conferinta de presa cu ocazia celebrarii Zilei Urbanismului Mondial. Pe 11 noiembrie 2010, tot la sediul MDRT va fi organizata dezbaterea¾Legislatie, drept urban si urbanism”. Tot in calendarul evenimentelor, la Iasi va fi organizata expozitia¾Centenar Urbanism”, expozitie de proiecte de urbanism din Regiunea de Dezvoltare 1 „Nord-Est”, in perioada 8-18 noiembrie. Tot la Iasi, pe 12 noiembrie va avea loc dezbaterea¾100 de ani de la infiintarea primei organizatii profesionale a urbanistilor in Europa”.

fij

Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Urbanismului, Universitatea Politehnica Timisoara, Facultatea de Arhitectura impreuna cu Registrul Urbanistilor din Romania – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest, organizeaza astazi  expozitia” Cresterea Organica. Regenerare urbana prin intocmirea unei retele de spatii publice ale comunitatilor”. Cu aceasta ocazie va fi lansata cartea: „Cresterea organica, studii de amenajare a teritoriului, urbanism si design urban”.

Pentru calendarul complet al evenimentelor care vor avea loc sub genericul „100 de ani de urbanism in Romania”, puteti accesa site-ul www.eurourbanism.ro, sectiunea Organizatii.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302