Barmaniada 2010 continua cu Etapa Somelierilor

Barmaniada 2010 continua cu Etapa Somelierilor
person Horeca
access_time_filled

Barmaniada 2010 continua cu Etapa Somelierilor

Competitia Barmaniada 2010 continua pe 16 noiembrie cu cea de-a patra etapa: Etapa Somelierilor. in acest sens, candidatii participa in decursul zilei de astazi la un training activ gratuit, organizat pentru ei in cadrul AROMA, Centrul de Excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara. Concursul Barmaniada 2010, ajuns anul acesta la a doua editie, isi propune sa reuneasca cei mai buni barmani din tara, in cadrul a cinci etape: Speed service (31 august), Barista (21 septembrie), Mixologie (16 octombrie), Sommelier (16 noiembrie) si Working flair&Exhibition (14 Decembrie). Competitia Wine Master@Barmaniada 2010 este organizata de Federatia Somelierilor din Romania impreuna cu Barmania.

IMGP5020----

Etapa Somelierilor, care va avea loc pe 16 noiembrie la Tonka Soul Caf©,  este o noutate a editiei din acest an. Laurentiu Achim, vicepresedintele Federatiei Somelierilor din Romania, prezent la training, ne-a declarat ca scopul acestei etape este acela de a promova meseria de somelier in randul barmanilor din Romania. Trainingul de astazi a constat practic in doua parti, partea teoretica si partea practica. Trainingul continua si maine, cu o vizita la crama Rotenberg, din Dealu Mare, Ceptura, vizita care isi propune sa asigure deplina intelegere a fenomenului viti-vinicol din Romania.

IMGP5015---

in cadrul competitiei Wine Master@Barmaniada 2010 sunt admisi somelieri si alti profesionisti ca: barman, maitre d’h´tel, restaurateur, cavist sau similar, care practica profesia la momentul competitiei. Termenul limita de inscriere este cu o saptamana inainte de inceperea competitiei.

Examinarea finala va consta in trei etape: „blind tasting” analitic, corectarea unui „beverage list” si proba practica. Proba practica va consta din efectuarea unei operatiuni distincte din servirea clasica a unui produs (servirea unei sticle de champagne, servirea unui vin alb, decantarea unui vin rosu, servirea unui cognac si aprinderea unei tigari de foi). Cel mai bun finalist va fi numit Wine Master of the year 2010.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302