Bucureştiul găzduieşte „La semain du Gout”

Bucureştiul găzduieşte „La semain du Gout”
person Horeca
access_time_filled

Renumitul eveniment „Săptămâna Gustului” sau „La semaine du Gout” cum i se spune în țara de origine, se va desfășura anul acesta și la București, în perioada 17-23 octombrie 2011 și va angrena bucătari profesioniști, restaurante de top, specialiști în industria agro-alimentară și nu în ultimul rând elevi și studenți, principala „țintă” a acestui eveniment.

Manifestarea are ca parteneri Ministerul Educației, Ministerul Agriculturii și Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism și va cuprinde următoarele evenimente: „Lecțiile Gustului”, „Mesele Gustului”, „Atelierele Gustului” și „Chef în campus”.

foodCe prespun aceste evenimente? „Lecțiile Gustului” sunt lecții de gust ținute de către profesioniștii din industria agro-alimentară (bucătari, brutari, patiseri, cofetari ș.a.) către elevii din clasele primare. Peste 35.000 de elevi se estimează că vor participa la Lecțiile Gustului la ediția din acest an.

Evenimentul „Mesele Gustului” angrenează 5 restaurante de top din Capitală: Epoque, Market 8, Maxim, French Bakery și Coffe Break. Practic Mesele Gustului oferă publicului larg o varitetate de bucătării ale timpului nostru la prețuri atractive. Evenimentul „Chef în Campus” are ca obiectiv schimbarea prejudecăților în rândul studenților, demonstrându-le că a mânca bine, bun și ieftin este posibil. De asemenea vor fi organizate și Ateliere ale Gustului. Școala, spun organizatorii, joacă un rol foarte important în trezirea și descoperirea gustului.

Prima zi a Gustului a avut loc pe 15 octombrie 1990 în Franța, când 350 de bucătari chefi au împărtășit prima lor „Lecție de Gust” în școlile pariziene. În 1991 Ziua Gustului devine Săptămâna Gustului. Astfel, 1200 șefi împărtăsesc din nou „Lecții despre Gust”,  către 30.000 de elevi. Aproape 500 de mari restaurante se alătură. Sprijinită de 3000 de Șefi Bucătari, Săptămâna Gustului atinge în prezent 90.000 copii.

trainÎn România, lecțiile gustului s-au desfășurat în premieră la Școala Centrală din București în data de 9 Noiembrie 2010, pe parcursul întregii zile, la care au participat atât elevi din clasele primare cât și din clasele de gimnaziu.
Valorile pe care le promovează acest eveniment sunt: educarea gustului consumatorilor, în special al copiilor, informarea transparentă și pedagogică despre produse, originile lor și modul de producție, plăcerea gustului și încurajarea unei alimentații sănătoase. Mai multe informații despre Săptămâna Gustului puteți citi pe site-ul evenimentului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302