Campionatele regionale de barista au ajuns la Brasov

Campionatele regionale de barista au ajuns la Brasov
person Horeca
access_time_filled

Campionatele regionale de barista au ajuns la Brasov

Asociatia de cafea de specialitate din Romania, SCAE Romania organizeaza in perioada 17-21 noiembrie 2010, cel de-al patrulea Campionat Regional de Barista, la Brasov de data aceasta, eveniment care se va desfasura in Sala Consiliului Judetean. Urmatoarele campionate regionale de barista care se vor desfasura vor fi la Cluj (1-5 decembrie 2010), Timisoara (26-30 ianuarie 2011) si Craiova (15-19 februarie 2011). Campionatul national de barista se va desfasura in perioada 29-31 martie 2011, la Bucuresti, pentru etapa nationala calificandu-se primele trei locuri din campionatele regionale.

buna cafea

 

incepand din septembrie 2010, SCAE Romania a organizat campionate regionale de barista in toata tara, cu intentia de a descoperi cei mai talentati preparatori de cafea din Romania si de a crea comunitati ale iubitorilor de cafea, care sa duca mai departe mesajul asociatiei. Intrarea la urmatorul Campionat Regional de Barista, din Brasov, este gratis pentru toti iubitorii de cafea.

Asa cum s-a intamplat la competitiile regionale de barista organizate pana acum (Iasi, Constanta si Bucuresti), si competitia de la Brasov se imparte in trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art si Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). in cadrul primei probe, concurentii trebuie sa prepare 4 espresso, 4 cappuccino si 4 bauturi, semnatura personala, in 15 minute.

frunza cafea

Cea de-a doua proba consta in prepararea a doua bauturi caffe macchiato cu desen, doua cappuccino cu desen si doua bauturi, semnatura personala, cu desen (desenele fiecaror doua bauturi trebuie sa fie identice), in 8 minute.  La cea de-a treia proba se cauta cei mai buni preparatori de Irish Coffee, proba la care concurentii trebuie sa faca doua bauturi calde, facute din whisky, zahar, cafea si frisca (nu sunt permise alte ingrediente) si doua bauturi reci, semnatura personala, din cafea si alcool si orice alt ingredient se doreste. Baristii isi pot alege la ce proba vor sa concureze (una sau mai multe).

Asociatia de Cafea de Specialitate, SCAE Romania este afiliata la SCAE, asociatia europeana de profil, organizatie non-profit, cu un numar tot mai mare de membri in toata lumea, care lupta pentru excelenta in cafea, pentru o piata corecta si pentru servicii la standardele cele mai inalte.

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302