Competiţia bucătarilor 2011, METRO Chef

Competiţia bucătarilor 2011, METRO Chef
person Horeca
access_time_filled

Începând din data de 28 aprilie Metro Cash&Carry organizează Competiția Regională a bucătarilor care se va desfășura în șapte orașe din România, respectiv: București, Brașov, Iași, Craiova, Constanța, Timișoara și Cluj-Napoca.

Chef-Metro

Fiecare participant la competiție este reprezentat de o echipă formată din doi bucătari angajați ai aceluiași restaurant. Fiecare echipă participantă trebuie să fie formată din: un bucătar șef și un ajutor de bucătar. Un participant poate desemna maxim o echipă pentru a participa la competiție, chiar dacă un participant operează mai mult decât un punct de lucru având ca obiect de activitate „restaurante”.

Competiția bucătarilor este structurată pe parcursul a două etape eliminatorii:

Etapa 1 : Competițiile regionale;
Etapa 2 : Finala, care se va desfășura în București, în perioada 20-21 octombrie 2011, locația de desfășurare urmând a fi comunicată ulterior participantilor de către Organizator.

METRO Chef1

Programul de desfășurare al competițiilor regionale este următorul:

Competiția Regională București magazin METRO Băneasa perioada 28-29 aprilie 2011;
Competiția Regională Iași magazin METRO Iași perioada 02–03 iunie 2011;
Competiția Regională Craiova magazin METRO Craiova perioada 16-17 iunie 2011;
Competiția Regională Constanța magazin METRO Constanța 1 perioada 14-15 iulie 2011;
Competiția Regională Brașov magazin METRO Brașov 2 perioada 11-12 august 2011;
Competiția Regională Timișoara magazin METRO Timișoara 1 perioada 01–02 septembrie 2011;
Competiția Regională Cluj magazin METRO Cluj perioada 15-16 septembrie 2011

Prezența concurenților în locul de desfășurare este obligatorie începând cu ora 9.00 a fiecărei zile de competiție, iar concursul începe la ora 10.

medalii

Tematica, atât pentru Competiția Regională, cât și pentru Finală, este constituită din realizarea unui meniu format din două preparate, cu specific național sau internațional, respectând tendințele gastronomiei moderne, la alegerea fiecărui participant, pe baza coșului de produse pus la dispoziție de Organizator, pentru 6 persoane membrii juriului.

Timpul de execuție a meniului este de 120 minute. Materiile prime și materialele necesare preparării meniului vor fi oferite de către Organizator. Pentru fiecare dintre cele două preparate ce fac parte din meniu, participanții vor indica și băutura recomandată dintr-o selecție pusă la dispoziție de către Organizator.

Meniul va fi prezentat în fața juriului. Fiecare preparat va fi scos spre jurizare la interval de 10 minute. Organizatorul va asigura vesela, tacâmurile, șervetele necesare pentru servirea preparatelor în momentul jurizării.

Pentru detalii suplimentare accesați: http://www.metrochef.ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302